Neoweb.nl

Vereniging voor amateur sterrenkunde (de koepel)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sparky

  • *****
  • 323
  • +46/-4
  • Gender: Male
  • Techniek is voor iedereen!
Vereniging voor amateur sterrenkunde (de koepel)
« on: February 02, 2004, 10:25:23 PM »
Stichting 'De Koepel' is een landelijke organisatie die amateursterrenkundige activiteiten in Nederland ondersteunt. Men kan er terecht met vragen over sterrenkunde, maar ook over weerkunde en ruimte-onderzoek en voor sterrenkundig nieuws. Zo geeft de stichting diverse sterrenkundige publicaties uit. Stichting 'De Koepel' is tevens een verkooppunt van astronomische boeken (ook tweedehandsboeken), steratlassen, sterrenkaarten, software, posters, dia's, (hemel)globes, complete telescopen en materialen voor de zelfbouw van telescopen. Tevens kan de stichting adviseren bij de aanschaf van een (nieuwe) telescoop.
Tenslotte organiseert Stichting 'De Koepel' diverse sterrenkundige lezingen en cursussen die doorgaans worden gehouden op de Utrechtse sterrenwacht 'Sonnenborgh'.
Stichting 'De Koepel' is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) en de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde (JWG).

meer informatie op:

http://www.dekoepel.nl