Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Ruimtevaart en Sterrenkunde in al haar facetten. Van sateliet tot sterrenstelsel => Topic started by: Digihans on August 20, 2009, 02:52:10 PM

Title: Voor het eerst bouwsteen van leven ontdekt in komeet
Post by: Digihans on August 20, 2009, 02:52:10 PM
Voor het eerst bouwsteen van leven ontdekt in komeet
AMSTERDAM - NASA-wetenschappers hebben de stof glycine ontdekt in de deeltjes die de ruimtesonde Stardust in 2004 heeft verzameld bij de komeet Wild 2. Glycine is een aminozuur, dat een belangrijke rol speelt bij het leven op aarde.

Levende organismen gebruiken het om eiwitten te maken. Het is voor het eerst dat er met zekerheid een aminozuur in een komeet is aangetroffen.

De ontdekking onderbouwt de theorie dat een aantal bouwstenen voor het ontstaan van leven in de ruimte zijn gevormd en lang geleden door meteorieten en kometen op aarde zijn afgeleverd.

Stardust heeft de door hem verzamelde kometendeeltjes in 2006 op aarde afgeleverd. Sindsdien zijn wetenschappers van over de hele wereld bezig met het analyseren ervan.

Het onderzoek kost veel tijd, omdat moet worden uitgesloten dat ontdekte stoffen 'verontreinigingen' van aardse oorsprong zijn.

bron: NU.nl (http://www.nu.nl/wetenschap/2063034/voor-het-eerst-bouwsteen-van-leven-ontdekt-in-komeet.html)/Allesoversterrenkunde

zie ook:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glycine_(aminozuur)
Title: Re:Voor het eerst bouwsteen van leven ontdekt in komeet
Post by: Nante Hermans on May 11, 2011, 03:23:20 PM
Ik heb dit gezien op een programma . Dat programma ging over hoe er leven op aarde kan gekomen zijn ze denken nu dat deze kometen er hebben voor gezorgd dat wij nu leven .