Mogelijke buitenaards leven ontdekt
Fossielen leveren bewijsDe kogel is door kerk, althans daar lijkt het op. Een vooraanstaand astrobioloog van NASA Richard B. Hoover heeft het bewijs voor buitenaards leven ontdekt. Hij beweert dat hij fossielen van microscopisch leven heeft gevonden in een zeldzame klasse meteorieten, zogenaamde koolstofhoudende chondrieten. De ruimtestenen behoren tot de oudste uit ons zonnestelsel.
Hij brak stukjes van de meteorieten af en onderzocht die onder sterke elektronenmicroscopen. Volgens de wetenschapper uit Alabama lijken de gevonden bacteriën op de aardse blauwalg (cyanobacterie).
Gebrek aan stikstofUitvoerige tests hebben echter aangetoond dat de levensvormen niet van onze planeet komen. De fossielen bevatten volgens Hoover namelijk een opvallend gebrek aan stikstof, een essentieel bestandsdeel voor aards leven.
Zijn collega Rudy Schild, een wetenschapper van Harvard-Smithsonian Centrum voor Astrofysica, concludeert: “De gevolgen van het onderzoek zijn dat leven overal in het universum te vinden is en leven niet op Aarde is ontstaan, maar waarschijnlijk van andere planeten komt.”
Niet te vroeg juichenWe moeten echter niet te vroeg juichen, want Hoover heeft vaker vergelijkbare testresultaten naar buiten gebracht en tot dusver is uit verder onderzoek niet gebleken dat het daadwerkelijk om buitenaards leven ging.
Schild heeft inmiddels talloze experts uitgenodigd om de claim van Hoover te onderzoeken. De eerste resultaten van de tegenonderzoeken worden vanaf maandag 7 maart verwacht. Tot dusver reageert de wetenschapswereld sceptisch.
Leven op MarsHoover is namelijk niet de enige wetenschapper die denkt dat hij buitenaards leven in meteorieten heeft gevonden.
In 1996 publiceerde David McKay, een NASA-collega van hem, een onderzoek waarin hij beweerde leven van Mars in soortgelijke meteorieten te hebben gevonden. Dit heeft echter niet geleid tot een absolute aanname dat buitenaards leven mogelijk is.
bron: msn.nl