Neoweb.nl

Idee voor Landelijke Corona ideeënbus

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Frits Visser

  • *
  • 1
  • +1/-0
  • Neoweb wetenschapsforum
Idee voor Landelijke Corona ideeënbus
« on: April 13, 2020, 02:20:34 PM »
Ik wil een ideeënbus voor de omgang met de Corona-crisis creëren, iets wat ik zeker niet in mijn eentje kan en de hulp nodig heb van frisse denkers en actieve doeners.

Korte voorgeschiedenis:
Hoewel medisch gezien een leek (wel psycholoog)  heb ik een paar ideeën ontwikkeld die zouden kunnen helpen in de beteugeling van het virus, dan wel in het slim omgaan met de fase van herstel van sociale contacten en economie waar we nu langzamerhand in komen.
Ik heb geprobeerd om relevante personen (virologen, beleidsmakers) te benaderen met mijn ideeën, maar dat blijkt zonder kruiwagens niet doenlijk. Begrijpelijk, deze mensen zijn juist nu erg druk en hebben echt geen behoefte aan ongevraagde input van ene meneer Visser die zij helemaal niet kennen.
En, dacht ik, er zijn hoogstwaarschijnlijk wel meer mensen zoals ik die mogelijk nuttige ideeën hebben die ze niet te bestemder plaatse krijgen, met alle frustraties van dien, maar bovenal met verlies van hun mogelijk zeer nuttige bijdrage!
Dus was mijn volgende idee een meta-idee: een idee om ideeën verder te helpen:

Een landelijke Corona Ideeënbus.

Wat ik voor  ogen heb is het volgende (dit is een eerste schets, schiet er gerust op om het beter te maken):

1. We maken een site (domeinnaam coronaideeenbus.nl was nog vrij en heb ik vast even geclaimd, een diepte-investering van 3 euro 3 cent  ).
•   Op de site komt een menuutje met opties als:
o   Ik heb een idee
o   ik wil helpen
o   ik steun de site
•   Achter Ik heb een idee komt weer een menuutje:
o   Medisch, bescherming/genezing/preventie etc.
o   sociaal
o   economisch
o   anders ...
•   Achter ik wil helpen de optie om je aan te melden als:
o   lezer van ingezonden ideeën (bij voorbeeld mensalen/frisdenkers/mensaleden), die de inzendingen screenen en indien zinvol doorspelen naar de juiste instanties/beleidsmakers
o    organisatorische inzet: site verbeteren/onderhouden, relevante contacten leggen/onderhouden en dergelijke
•   Achter ik steun: financiele bijdrage/sponsoring/profewssionele ondersteuning door bedrijven
2. We zoeken de eerste medewerkers (geheel onbetaald vrees ik), mensen met organisatorisch talent, programmeurs om de site uit te bouwen,  ambassadeurs om contacten te leggen, zo mogelijk mensen die zelf al op relevante posities zitten en/of ingangen hebben, publiciteit kunnen zoeken/maken, deskundigen om ideeën te beoordelen etc.

3. We bouwen het geheel uit tot een ge-oliede landelijk bekende tot in alle relevante beleidscentra penetrerende ideeënfabriek.

Ik zou nog even verder kunnen gaan, met ideeën over de uitwerking, publiciteit enzovoorts, maar nu eerst dit:

Wij kunnen hiermee Nederland daadwerkelijk helpen de Coronacrisis (zowel medisch als sociaal en economisch) beter te doorstaan. Tegelijk kunnen we laten zien dat mensa een vereniging is van slimme mensen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de samenleving!

Zie JIJ hier iets in, zo ja wil JIJ dan meewerken?

In allereerste instantie heb ik een paar mensen nodig die met mij de schouders er onder willen zetten om de ideeënbus concreter te maken en de aanzet tot verwezenlijking te geven.
Dat vergt wel enige enthousiasme en zeker ook bereidheid tot de nodige inzet. Allereerst in het begin en daarna misschien ook, maar naarmate de zaak groter wordt kun je weer taken afschuiven op verse krachten als je het genoeg vindt voor jezelf.
Nu zoek ik dus een handjevol slimme denkers die samen met mij founder van de corona ideeënbus willen worden.

Wil jij dat of denk je erover? Antwoord mij dan onder de aanhef FOUNDER.

Heb je feedback, aanvullingen etc., maar wil je geen founder zijn reageer dan gerust ook onder de kop MEEDENKER.

Wil je financieel ondersteunen, wacht dan nog even: ik wil eerst een basis hebben vanuit de founders, voordat we mensen om geld gaan vragen.

Ik hoop op je positieve reactie!
Frits Visser, NL4276