Neoweb.nl

Glice kunststofijs / kunststof vervanger voor ijs op ijsbanen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.158
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Glice kunststofijs / kunststof vervanger voor ijs op ijsbanen
« on: December 12, 2007, 09:59:39 AM »
Wereldprimeur in Grou met kunststof ijsbaan

ALDTSJERK - Het Friese dorpje Grou heeft op 23 december een wereldprimeur met de eerste schaatsbaan van kunststof in de buitenlucht. Na drie jaar ontwikkeling is de Glice-ijsbaan zo goed ontwikkeld dat het bijna even goed glijdt als natuurijs.
 
Komend voorjaar moet in Heerenveen een 200-meterbaan van kunststof worden aangelegd. Dat meldde Glice-bedenker Eric Sinnema uit Aldtsjerk dinsdag. 

Stadscentra
De Glice is volgens Sinnema niet te vergelijken met de kunststof ijsbanen die nu in verscheidene stadscentra zijn neergelegd. "Die banen bestaan al twintig jaar en komen uit Amerika.

Daar wordt er vooral ijshockey op gespeeld, maar voor die banen heb je speciale schaatsen nodig. Op Glice kan je je gewone schaatsen onderbinden en schaatsen maar."

Snelheid
Sinnema heeft inmiddels aanvragen uit onder meer Moskou, Dubai en Shanghai. "Maar we richten ons eerst op Nederland." De baan die in Heerenveen wordt aangelegd, wordt voorzien van led-lampjes. Die lampjes knipperen aan en uit en geven daarmee bijvoorbeeld de snelheid aan waarmee een bekende topschaatser reed toen hij of zij een wereldrecord vestigde.

"Maar in elk lampje zitten 1,7 miljoen kleuren, dus we kunnen ook 's zomers palmbomen projecteren. Dan kan je in je zwembroek met een cocktail erbij schaatsen."

bron: ANP & nu.nl

links:
http://www.glice.nl/