Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Sport innovaties! Rennen, vliegen, springen, duiken, rijden, teamsporten, balsporten, gendoping etc. => Topic started by: D.Heusden on June 12, 2006, 04:15:01 PM

Title: Steeds meer mensen naar fysiotherapie
Post by: D.Heusden on June 12, 2006, 04:15:01 PM
Steeds meer mensen naar fysiotherapie

bron:nu.nl

VOORBURG - Steeds meer mensen gaan naar fysiotherapie. In 2005 bezocht een op de zes Nederlanders een fysiotherapeut. Begin jaren tachtig was dat nog een op de veertien. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd.

De toename is volgens het CBS maar voor 10 procent toe te schrijven aan de veroudering van de bevolking in de afgelopen 25 jaar. De stijging komt vooral doordat er meer en betere behandelmethoden zijn. Ook is de toegankelijkheid van de zorg verbeterd, doordat het aantal vrijgevestigde fysiotherapeuten is toegenomen.

Het aantal behandelingen per patiënt is afgenomen. Eind jaren tachtig kreeg een patiënt gemiddeld twintig behandelingen. Nu zijn dat er zeventien. Volgens het CBS komt dat doordat het aantal behandelingen dat wordt vergoed aan een maximum is gebonden.