Neoweb.nl

Baby's zien wie aardig of gemeen is

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline merkator

  • *****
  • 330
  • +25/-4
  • Zeker Weten? Neoweb.nl...
Baby's zien wie aardig of gemeen is
« on: December 05, 2007, 09:36:36 AM »
Baby's zien wie aardig of gemeen is

AMSTERDAM - Baby's kunnen al bij zes maanden goed inschatten of iemand goede of slechte bedoelingen met hen heeft. Hun sociale beoordelingsvermogen ontwikkelt zich al in de eerste levensmaanden.
 
Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers, die wilden uitzoeken op welke leeftijd baby's het gedrag van anderen kunnen beoordelen. 

Het bleek dat bij zes maanden baby's al correct aanvoelden wie vriendelijk of vijandig was. In een filmpje lieten de onderzoekers drie speelgoedfiguren zien, die door hun vorm en de ogen aantrekkelijk zijn voor baby's.

Struikelen
Eén van de figuurtjes probeerde een heuvel op te klimmen, de tweede probeerde dat figuurtje te stoppen en te laten struikelen, de derde probeerde het eerste figuurtje te helpen omhoog te komen. Na het filmpje kregen de baby's het lieve en het gemene figuurtje voor zich op tafel. Allemaal pakten ze gelijk het helpende figuurtje.

Verhoudingen
Volgens de onderzoekers hebben baby's bij zes maanden al meer door over sociale verhoudingen dan de meeste mensen denken. Het aanleren van sociale normen en waarden begint al in de eerste vijf tot tien levensmaanden.

bron: nu.nl & gezondheidsnet.nl