Neoweb.nl

In de toekomst: goed gesprek met je huisdier

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
In de toekomst: goed gesprek met je huisdier
« on: November 22, 2006, 11:31:34 AM »
Toekomst is goed gesprek met je huisdier

bron:nu.nl

LONDEN - Een ongelimiteerde hoeveelheid organen voor transplantatie, keihard bewijs dat er ruimtewezens bestaan en de mogelijkheid om de gedachten van dieren te begrijpen. Volgens een aantal wetenschappers ziet de wereld er over vijftig jaar heel anders uit.

Ze schreven hun voorspellingen op ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het tijdschrift New Scientist .

Een aantal knappe bollen gaat er vanuit dat we over een halve eeuw niet meer twijfelen aan het bestaan van buitenaardse wezens, hoewel die waarschijnlijk niet gifgroen zullen zijn of ogen op steeltjes hebben.

"Misschien bevinden de vreemde wezens zich wel pal onder onze neus. Het meeste leven is bacteriologisch en door alleen naar een microbe te kijken, kun je niet zeggen of hij 'ons' soort leven heeft", schreef de Amerikaanse natuurkundige Paul Davies.

Medicijnen
Speciale boerderijen telen in de toekomst menselijke organen, waardoor donororganen niet meer nodig zullen zijn. De deskundigen verwachten ook dat medicijnen de hergroei van ledematen en organen kunnen stimuleren. "Over vijftig jaar is het routine om het hele lichaam te vervangen", voorspelde de Amerikaanse arts Ellen Heber-Katz.

Seks
Seks zal evenmin zijn wat het geweest is. Vrouwen kunnen decennia langer vruchtbaar zijn door eitjes op te slaan. ,"Seksueel geweld en misbruik zal zijn uitgebannen en de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen tot staan gebracht", hoopt de secretaris-generaal van de World Association for Sexual Health, Berverly Whipple.

Dieren
Het raadsel van de oerknal is over een halve eeuw ontrafeld en de aarde heeft koloniƫn in het Heelal. Een speciaal apparaat dat de gedachten van dieren kan ontcijferen, zou volgens visserijdeskundige Daniel Pauly kunnen leiden tot de redding van de oceanen. "Dat zou uiteraard een wereldwijde afkeer veroorzaken van vlees eten en we zouden allemaal vegetariƫr worden."

Feiten
De speciale editie van New Scientist is een eenmalige exercitie. Vanaf het volgende nummer beperkt het Britse tijdschrift zich weer tot wetenschappelijk vastgestelde feiten.