Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Taal, communicatie, grammatica, lexicologie, fonetici, syntaxix, gebarentaal => Topic started by: bashanna on February 22, 2006, 09:10:00 AM

Title: Meer dan helft van alle talen dreigt te verdwijnen
Post by: bashanna on February 22, 2006, 09:10:00 AM
Meer dan helft van alle talen dreigt te verdwijnen

bron:nu.nl

PARIJS - Meer dan de helft van de ongeveer 6000 talen in de wereld dreigt te verdwijnen. Dat heeft de VN-organisatie voor cultuur, onderwijs en wetenschappen Unesco dinsdag gezegd. Gemiddeld verdwijnt er elke twee weken een taal.

Unesco beschouwt het internet als een goed medium om talen voor de toekomst te behouden. Momenteel zijn er internetsites in ongeveer 10 procent van alle talen. De organisatie heeft opgeroepen om veel meer talen op het internet een plaats te geven. Daarmee blijven deze talen beschikbaar voor toekomstige generaties.
Title: Re: Meer dan helft van alle talen dreigt te verdwijnen
Post by: Benontherock on March 12, 2006, 07:06:44 PM
Mischien is het wel beter dat al die kleine taaltjes verdwijnen. Je hebt er later toch niks meer aan plus nu moeten mensen dus in talen spreken die ze beide begrijpen. Het opslaan van die talen zou niks bijdragen aan de mensheid denk ik.
Title: Re: Meer dan helft van alle talen dreigt te verdwijnen
Post by: willem1940 on August 20, 2007, 06:47:01 PM
Het zal wel te maken hebben met subsidie.