Neoweb.nl

tekenen, schrijven en spraak een langzame manier van informatie delen?

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Peter

  • *****
  • 423
  • +37/-7
  • Gender: Male
  • Meten = Weten
Hallo,

Mensen en dieren denken vanalles en maken vanalles mee. En om dit met anderen te delen kunnen we tekenen, schrijven en praten
Maar praten, schrijven en tekenen is eigenlijk heel traag. Deze vormen van communicatie zijn in miljoenen jaren geevolueerd, maar zijn eigenlijk heel traag.  Ook nieuwe vormen van communicatie zoals typen of gebaren zijn nog steeds traag te noemen.

Je hersenen denken in een paar seconden complete concepten en ideeen. Vaak in de vorm van een dialoog of een reeks beelden. Om deze ideeen aan een andere over te brengen door middel van onze huidige communicatie middelen (zoals spraak), werkt bijzonder heel traag.

Daarnaast zijn deze vormen van communicatie niet feilloos. Iemand kan een ingewikkeld probleem omschrijven, maar als de ontvanger dit verkeerd interpreteert, is de communicatie niet volledig geslaagd.

Dus hoe zou een mens zijn ideeen snel, volledig en accuraat op een andere kunnen overbrengen?? Het registreren, en kopieren van hersengolven en hersenactiviteit?? Electrische pulsen? lichtflitsen/beelden die direct de dialogen/beelden uit de hersenen in een ander z'n gedachten planten?


Groeten,

Peter