Neoweb.nl

Hemel een andere demensie?

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

---=Sander=---

Hemel een andere demensie?
« on: September 20, 2004, 01:30:10 PM »
Hey mates,
ben niet zon held op het gebied van natuurkunde cq scheikunde vanwege mn beperkte intelligentie :P, MAAR na het bestuderen van de string-theorie heb ik misschien wel wat bedacht... De string-theorie zou alleen kunnen kloppen als er verschillende demensie's in ons universum zijn (11 om pcies te zijn). Zou zat ik te denken, zou het het kunnen zijn dat als we dood gaan we gewoon naar een andere demensie gaan. Er bestaan raadselachtige theorien over mensen die contact kunnen leggen met de dooden. Kheb het verder nog niet uitgedacht maar misschien dat er iemand is die denkt van; hé...
vr gr Sander

---= sander =---

Re: Hemel een andere demensie?
« Reply #1 on: September 20, 2004, 02:36:32 PM »
Kijk, het is algemeen bekend dat als we doodgaan we gewicht verliezen. Gewicht staat in nauw verband met zwaartekracht. Volgens de string-theorie bestaan er zogeheten gravitons (deze maken zwaartekracht wat het is). Deze gravitons zitten in tegenstelling tot de andere strings niet vast aan het membraan, maar kunnen (als een de deeltjes van een atoom gesplitst wordt, dmv het bots-principe) er van door gaan (naar andere demensie). Het is wederom algemeen bekend dat ons lichaam één van de complexte constructies is op aarde, en we er ook nog lang niet alles van weten. Zou het niet zo kunnen zijn dat er IN ons lichaam zon splitsing van die deeltjes plaats vind, en de gravitons onze ''ziel'' (wat het ook mag zijn) meeneemt naar de hemel (andere demensie)? 

Ruud

Re: Hemel een andere demensie?
« Reply #2 on: September 21, 2004, 02:02:07 AM »
Ook ik denk dat een eventuele hemel inderdaad een hogere dimensie is en dat een eventuele ziel 4 dimensionaal is. Maar ik ga nog verder, ik denk dat wij mensen slechts op een bepaald bewustzijnsniveau zitten. ( in 3 dimensies). Maar ik denk dat er nog meerdere bewustzijnsniveaus zijn ( eventueel in hogere dimensies) en dat je dmv karma (reincarnatie)(boedhisme) naar hogere niveaus kunt groeien. Ik zie daarom ons aards bestaan als een soort leerschool. Zie het als een flat met 10 verdiepingen, wij zitten op de begane grond en naarmate je groeit kun je een verdieping(dimensie) hoger. En als je ooit bij de 10de verdieping komt...tja, dan ben je goddelijk en verlicht. ( of zoiets dan) Ik heb ooit gelezen dat een mens een 3eenheid is nl: lichaam, geest en ziel. een lichaam hebben we alleen maar hier op aarde nodig om te leren, maar geest en ziel kunnen verder naar hogere dimensies (verdiepingen van de flat)

Dirk1958

Re: Hemel een andere demensie?
« Reply #3 on: January 27, 2005, 12:30:48 AM »
Die gedachte is al oud.  Ik zal even iets interressants overschrijven.

In de loop der eeuwen heeft het bestaan van deze ongrijpbare parallelle werelden ook eindeloos veel godsdienstige speculaties opgeleverd. Spiritisten hebben zich afgevraagd of de zielen van overleden dierbaren in een andere dimensie terecht kwamen. De zeventiende-eeuwse Britse filosoof Henry More betoogde dat spoken en geesten daadwerkelijk bestonden en volgens hem leefden deze in de vierde dimensie. In Enchiridion Metaphysicum (1671) verdedigt hij het bestaan van een nabijgelegen gebied buiten ons zintuiglijk bereik, dat als thuisbasis dient voor spoken en geesten.
Negentiende-eeuwse theologen, die met de vraag zaten waar ze de hemel en hel moesten plaatsen, overwogen de mogelijkheid dat deze in een hogere dimensie te vinden zijn. Sommigen beschreven een heelal dat uit drie evenwijdige vlakken bestond: aarde, hemel en hel. God zelf zetelde volgen de theoloog Arthur Willink in een wereld die ver van die drie vlakken lag; Hij woonde in de oneindig-dimensionale ruimte.
De belangstelling voor hogere dimensies bereikte haar hoogtepunt tussen 1870 en 1920, toen de "vierde dimensie" (een ruimtelijke dimensie, iets anders dan de vierde tijdsdimensie die wij kennnen) greep kreeg op de publieke verbeelding en geleidelijk een kruisbestuiving tot stand bracht tussen elke tak van kunst en wetenschap, waarbij ze een metafoor werd voor het vreemde en mysterieuze.

Geciteerd uit: Hyperruimte - Een wetenschappelijke odyssee langs parallelle heellallen, tijdsprongen, zwarte gaten en de tiende dimensie.
Auteur: Michio Kaku.  Uitgeverij Contact 1995.
Citaat komt uit Deel 1 Op naar de Vijfde dimensie - Hoofdstuk 1 - Werelden voorbij ruimte en tijd - Paragraaf: Mystiek en hyperruimte. bladz. 23 en 24.

 

Offline Kyron

  • *
  • 1
  • +0/-0
Re: Hemel een andere demensie?
« Reply #4 on: April 08, 2009, 10:00:14 PM »
God zelf zetelde volgen de theoloog Arthur Willink in een wereld die ver van die drie vlakken lag; Hij woonde in de oneindig-dimensionale ruimte.

Geciteerd uit: Hyperruimte - Een wetenschappelijke odyssee langs parallelle heellallen, tijdsprongen, zwarte gaten en de tiende dimensie.
Auteur: Michio Kaku.  Uitgeverij Contact 1995.
Citaat komt uit Deel 1 Op naar de Vijfde dimensie - Hoofdstuk 1 - Werelden voorbij ruimte en tijd - Paragraaf: Mystiek en hyperruimte. bladz. 23 en 24.

 


Als mensen naar een andere dimensie gaan, en ze gebruiken hun lichaam niet meer, dan kan het toch ook zijn dat deze niet hoeven te "zetelen"? Een ziel of geest bestaat immers niet uit atomen? Ik denk dat de andere dimensie's te ver weg liggen voor een mens om te begrijpen, misschien is die plek wel helemaal anders dan de dimensie's die wij gewend zijn; lengte, breedte, hoogte en tijd. Misschien bestaat in een andere dimensie wel niks zoals tijd. (Ook al is tijd niet echt een juiste aanduiding, dit heeft de mens verzonnen.) Ik denk dat er een andere "dimensie" is waar geesten en zielen terechtkomen, maar dat deze op een heel andere manier in elkaar zit dan de onze.

Een of andere Fransman zei: "Ik denk, dus ik ben." Maar onze hersenen zullen uiteindelijk ook sterven als er geen bloed doorheenstroomt, zou er dan echt geen ziel of geest zijn die voort blijft leven? Misschien bevind onze ziel zich al in een andere demensie waar gewicht etc niet bestaat, en maakt deze alleen gebruik van onze hersenen? De 10th dimension theorie klinkt interessant, maar dit geeft meer aan dat de toekomst kan veranderen, dan dat er een andere wereld is waar onze zielen voortleven. Het kan zijn dat ik er helemaal naast zit, ik ben echter ook nog maar een kind, ik weet niet veel over de leer der demensie's of hoe het ook mag heten. :P

Zijn jullie het eens met mijn theorie? Graag hoor ik commentaar.