Neoweb.nl

Einstein of ether theorie

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zenflower

  • *
  • 4
  • +3/-0
  • All energy is elastic distortion of the ether
Einstein of ether theorie
« on: December 23, 2004, 10:31:52 AM »
Volgens R Hatch's Modified Lorentz Ether Theory (MLET)(www.egtphysics.net/index), -hij werkt met gps-sattelieten en hun tijdswaarneming-, en anderen is er een hiaat in de relativiteitstheorie van Einstein. Hij noemt de relativiteitstheorie een onjuiste theorie. In de kwantummechanica worden bovendien steeds weer nieuwe deeltjes verzonnen om die theorie staande te houden, wanneer er weer nieuwe "oer"-deeltjes zijn gevonden. Het Hubble Deep Field program riep meer vragen op over het vroege heelal en stelselvorming, en weer bleek het voor de huidige wetenschap mogelijk deze waarnemingen in hun theorie op te nemen ook al waren de voorspellingen heel anders. Hetzelfde met de achtergrondstralingmetingen van de WMAP.
De MLET is een logischere uitleg voor wat we waarnemen. Oneindige dichtheid, dwz zwarte gaten bestaan niet, donkere materie en energie bestaan volgens deze theorie ook niet. Waarom horen we hier niet meer over? Is er meer informatie over natuurkundige denkers die de ether wel serieus nemen?
Ook een interessante gedachtengang is dat "kennis", aankomende aardbevingen ed., ( honden die gaan blaffen) in de lucht (=ether) hangt. Wat is die Ether nu eigelijk?

Offline Meez

  • *
  • 5
  • +3/-0
  • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Re: Einstein of ether theorie
« Reply #1 on: March 15, 2005, 10:51:44 PM »
Ether is uitgevonden omdat het nog niet verklaard was hoe licht en geluid zich konden verplaatsen in de ruimte waar er geen medium als lucht was. Ze zochten dus een medium en hebben die ether genoemt. Maar konden hun bedenksel niet verklaren.

Einstein heeft een theorie ontwikkeld en verklaard, al dan niet met wat foutje die hij zelf later heeft gecorrigeerd. (Was geloof ik een ruimtelijke constante die niet bestond maar later door een christelijke priester verklaard werd, die hij weer toegepast heeft op zijn eigen theorie)

Juist door die onderbouwing is de relativiteits theorie zo aannemelijk en veel ondersteund. Maar omdat de relativiteitstheorie geen ether als factor heeft wil nog niet zeggen dat het niet bestaat, lijkt mij.