Neoweb.nl

God heeft het Universum niet geschapen!

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ivesleon

  • *
  • 22
  • +1/-1
  • Gender: Male
God heeft het Universum niet geschapen!
« on: September 13, 2010, 06:43:53 PM »
zegt Stephen Hawking in zijn nieuw boek "The Grand Design", waarvan hierna een uitreksel:

"Because there is a law such as gravity, the universe can and will create itself from nothing. Spontaneous creation is the reason there is something rather than nothing, why the universe exists, why we exist," Hawking writes. "It is not necessary to invoke God to light the blue touch paper and set the universe going."

Bron: http://www.livescience.com/space/etc/100902-hawking-god-didnt-create-the-universe.html
en
http://www.guardian.co.uk/science/2010/sep/02/stephen-hawking-big-bang-creator

Dat brengt natuurlijk enige polemieken naar boven:

Eerst en vooral gaan we dus duidelijk afstand nemen van de "evolutietheorie" (wetenschappelijk gezien dan) en men komt terug naar de schepping. En hier heeft Hawking een handige draai gegeven aan de schepping (aangezien wetenschappers blijkbaar een hekel hebben aan God, moest dit wel) en spreekt hij van een "spontane" schepping die aan de basis te weiten zou zijn aan de 'zwaartekracht' aanweziog in het universum. En hier komt men terug op een ander knelpunt, want tot nu toe weet men heel weinig van de zwaartekracht. Men weet dat ze er is maar men weet er de oorsprong niet van en kan tot nu toe ook niet worden opgemeten.

In ieder geval, men komt uiteindelijk bij een "schepping£ terecht. De vraag is welke schepping is nu de echte, de "spontane" of deze van een "God"?

Want denken jullie ervan?
« Last Edit: September 13, 2010, 06:51:14 PM by ivesleon »
ivesleon