Neoweb.nl

Beroepen van de Toekomst: ruimtevaarder, geheugenchirurgen, etc.

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.158
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Ruimtevaarder beroep van de toekomstAMSTERDAM - Ruimtevaarders, virtuele advocaten en makers van lichaamsdelen zouden weleens de gangbare beroepen kunnen zijn over twintig jaar.

Een groep futurologen stelde in opdracht van de Britse overheid in het onderzoek 'The shape of jobs to come' een lijst op met 100 mogelijk toekomstige banen in de technologiesector. De opkomst van het ruimtetoerisme levert volgens hen vanaf 2015 banen op als gids, piloot en architecten van ruimtestations.

Dankzij de veroudering van de bevolking kunnen een hoop mensen straks aan de slag als manager welzijn voor senioren. Dat is tegelijk ook de meest gewilde functie, zo bleek uit een rondgang langs bijna 500 respondenten in 12 landen waaronder Nederland.

Geheugen
Geheugenchirurgen zorgen straks, volgens de toekomstvoorspellers van onderzoeksbureau Fast Future, voor extra herseninhoud. Bijvoorbeeld voor mensen die dreigen te bezwijken onder een stortvloed aan informatie. Een ander medisch beroep wordt het maken van lichaamsonderdelen, zoals een nieuw been voor een geblesseerde voetballer.

Om ruimte te besparen ontstaan er verticale boerderijen in stedelijke gebieden. De 'nieuwe boer' moet daarbij niet alleen verstand hebben van planten, maar ook van de werking van robots en andere machines die de overdekte plantages bewerken.

Advocaten
Omdat steeds meer tijd online doorgebracht wordt, stort een uitdijende groep digitale advocaten zich nog dit decennium op conflicten op het wereldwijde web. Zij spitten - grensoverschrijdende - juridische problemen uit, zoals een hacker die tijdens een vliegreis boven Bulgarije een aanval pleegt op een computer in Luxemburg.

De digitale revolutie zorgt daarnaast ook nog voor vernietigers van digitale bestanden. Voor mensen die de grote hoeveelheid bestanden boven het hoofd groeit komen er managers die het elektronische leven van mensen weer op orde brengen. Mensen die online gepest worden kunnen straks terecht bij een sociale netwerk-psycholoog.

Energie
De aandacht voor het milieu levert klimaatspecialisten op die op bepaalde plekken kunnen ingrijpen, bijvoorbeeld door het aanpassen van energiesystemen of het opbouwen van natuurgebieden, om de impact van klimaatverandering af te wenden.

"Deze lijst laat zien wat voor spannende dingen de kinderen van nu over twintig jaar zouden kunnen doen", aldus Fast Future-directeur Rohit Talwar. "We slechten de grens tussen science fiction en realiteit."

bron: NU.nl

zie ook:"
http://fastfuture.com/wp-content/uploads/2010/01/FastFuture_Shapeofjobstocome_FullReport1.pdf