Neoweb.nl

Nederland Europees topscorer met vijf genieën

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.150
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Nederland Europees topscorer met vijf genieën
« on: August 01, 2006, 10:52:41 AM »
Nederland Europees topscorer met vijf genieën

bron:nu.nl

DEN HAAG - Nederland blinkt uit in bollebozen. Vijf jonge Nederlandse wetenschappers mogen van de Europese wetenschapsorganisatie ESF elk 1,2 miljoen euro besteden aan onderzoek. Nederland deelt de eerste plaats met Frankrijk, waar ook vijf onderzoekers zo'n beurs hebben gekregen.

Dat heeft de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maandag gezegd. De ESF keert dit jaar in totaal 25 European Young Investigators)prijzen uit aan briljante wetenschappers. Het instituut verwacht van hen dat zij in de toekomst toonaangevend zullen worden in hun vakgebied. 
 
Radboud
Twee van de onderzoekers, die met het geld een onderzoeksteam zullen opzetten, zijn verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Het gaat om onderzoek naar hersencellen door Pascal Fries en naar nieronderzoek door Joost Hoenderop.

De andere bekroonden zijn André Aleman, onderzoeker naar psychosen aan de Rijksuniversiteit Groningen, Mirjam Ernestus van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek en maanonderzoeker Willem van Westrenen van de Vrije Universiteit te Amsterdam.