Neoweb.nl

Nederlanders winnen alternatieve Ig Nobelprijs

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Nederlanders winnen alternatieve Ig Nobelprijs
« on: October 04, 2010, 11:35:58 AM »
Nederlanders winnen alternatieve Nobelprijs
CAMBRIDGE - Simon Rietveld (Universiteit van Amsterdam) en Ilja van Beest (Universiteit van Tilburg) hebben donderdag de Ig Nobelprijs voor geneeskunde gewonnen met hun onderzoek dat astmasymptomen worden verzacht door een ritje in de achtbaan.

De wetenschappers ontvingen de prijs donderdagavond in de Harvard Universiteit in Cambridge (VS).

De prijs is bedoeld voor wetenschappers die met hun onderzoek 'mensen eerst aan het lachen maken en daarna aan het denken zetten.' De Ig Nobelprijzen worden georganiseerd door de Amerikaanse organisatie Improbable Research en zijn een parodie op de Nobelprijzen waarvan de winnaars volgende week worden bekendgemaakt.

Walvissensnot
De Ig Nobelprijs voor technologie ging naar een Brits-Mexicaans team dat een op afstand bestuurbare helikopter ontwierp om walvissensnot te verzamelen.

Bij de natuurkundigen vielen wetenschappers uit Nieuw-Zeeland in de prijzen. Zij stelden op wetenschappelijk verantwoorde wijze vast dat het dragen van de sokken over de schoenen de kans op uitglijden verkleint bij gladheid.

Economie
Drie Britse onderzoekers namen de Ig Nobelprijs voor de Vrede mee naar huis. Zijn toonden aan dat vloeken pijn verlicht.

De economieprijs ging, niet zonder sarcasme, naar de toplieden van Goldman Sachs, Lehman Brothers, AIG en andere belangrijke spelers in de Amerikaanse financiële sector ''voor nieuwe manieren om geld te investeren. Manieren die leiden tot maximaal financieel gewin en minimaal risico voor de wereldeconomie.''

Fellatio
Een groep Chinese en Britse wetenschappers kreeg de Ig Nobelprijs voor biologie. Zij leverden hard bewijs dat ook vleermuizen aan fellatio doen. De uitreiking werd afgesloten met de woorden: ''Als u vanavond geen Ig Nobelprijs hebt gewonnen, en helemaal als dat wél zo is, volgend jaar beter.''

bron: ANP & nu.nl

Zie ook:
http://improbable.com/ig
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ig_Nobelprijs