Neoweb.nl

'Psychische toestand vrouw heeft invloed op geboorte'

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jorisegmond

  • *
  • 35
  • +0/-0
'Psychische toestand vrouw heeft invloed op geboorte'
« on: November 02, 2011, 11:47:08 AM »
'Psychische toestand vrouw heeft invloed op geboorte'

Amsterdam - Vrouwen lijken in staat om het tijdstip van de geboorte van hun kroost licht bij te kunnen sturen. Het aantal geboortes op Halloween, een dag geassocieerd met dood en verderf, is aanzienlijk lager dan op de dagen er omheen.

Dat schrijven Amerikaanse wetenschappers van de Yale Universiteit in New Haven, Connecticut, deze week in Social Science and Medicine.

Geboortes

Zij onderzochten 1,8 miljoen geboortes tussen 1996 en 2006 en ontdekten dat het aantal geboortes op 31 oktober 11,3 procent lager lag dan in de twee weken er omheen. De daling gold zowel voor baby’s die met een keizersnee ter wereld kwamen als voor diegene die via de natuurlijk weg werden geboren.

Spontaan
Volgens hoogleraar epidemiologie Rebecca Levy, een van de auteurs van het artikel, ondermijnt de bevinding het standpunt dat geboortes altijd spontaan zijn.

Blijkbaar heeft de psychische toestand van een zwangere vrouw zijn weerslag op het geboortemoment.

Levy vermoedt dat de gedachte van Halloween zo in contrast staat met dat van het op de wereld brengen van nieuw leven, dat vrouwen de geboorte onbewust vervroegen of uitstellen. Hoe psychologie exact de geboorte kan sturen is nog onbekend.

Valentijnsdag
Levy en consorten ontdekten bovendien dat op Valentijnsdag, een dag juist die met positieve gevoelens geassocieerd wordt, er meer kinderen geboren werden, gemiddeld zo’n 5 procent meer. Ook hier lijken de gevoelens van de vrouwen de geboortedatum te kunnen beïnvloeden.

bron:nu.nl