Neoweb.nl

Moeilijke vraag relativiteit .

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nante Hermans

Moeilijke vraag relativiteit .
« on: September 18, 2011, 01:46:24 PM »
Laten we eerst de gelijktijdigheid onderzoeken. We voeren daartoe een gedachtenexperiment uit. In mijn laboratorium bevinden zich twee klokken. De klokken kunnen gestart worden met een lichtsignaal. Precies midden tussen de klokken bevindt zich een lamp. Als de lamp aangaat bereikt het licht even later de twee klokken, die daardoor dus gelijktijdig starten.
Wat ziet een waarnemer die ten opzichte van mijn laboratorium met grote snelheid beweegt? Laten we aannemen dat hij naar links beweegt. Beweging is relatief, dus vanuit zijn positie ziet hij mijn laboratorium met grote snelheid naar rechts bewegen. Zie figuur 2
Maar voor de snelheid van de lichtsignalen meet hij nog steeds c! En dat betekent dat in figuur 2 de linkerklok eerder zal beginnen te lopen dan de rechterklok. Dus voor de waarnemer starten de klokken niet gelijktijdig. Hoe verder in de bewegingsrichting de klok staat, des te meer loopt hij achter. Dezelfde redering geldt uiteraard ook omgekeerd. Blijkbaar is gelijktijdigheid een relatief begrip.

Mijn bron ligt hier bij stuif.com een goede site misschien is het niet aan mij om iets te beginnen tegen de relativiteitstheorie .
Maar in zekere zin staat hier dat beide klokken niet gelijktijdig starten voor een bewegende waarnemer .
Maar dat komt omdat het licht een langere afstand moet overbruggen je ziet beide klokken niet gelijktijdig .
Maar kan je dan ook niet zeggen dat het gewoon een soort optische illusie is je verandert de tijd niet het lijkt gewoon dat de tijd verandert waarom is ook duidelijk omdat het hier om licht gaat en het is neit omdat het licht een langere afstand moet overbruggen dat het in werkelijkheid zo is je kan spreken over een optische illusie het lijkt gewoon zo omdat het ligt een langere afstand moet overbruggen het licht zie je trager maar de werkelijkheid is daarom toch niet trager .

Offline mathias

  • *
  • 1
  • +1/-0
Re:Moeilijke vraag relativiteit .
« Reply #1 on: September 22, 2011, 09:11:03 PM »
he nante ik heb me ook aangemaakt cv  O0

Nante Hermans

Re:Moeilijke vraag relativiteit .
« Reply #2 on: October 26, 2011, 03:26:43 PM »
Ja fantastisch !