Neoweb.nl

universum v.s. tijd

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline loadrunner

 • *****
 • 152
 • +23/-0
 • Gender: Male
universum v.s. tijd
« on: January 21, 2010, 03:11:51 AM »
Ik bedacht me net, een soort van eureka moment.

Hoe is het universum ontstaan? die vraag is in feite heel eenvoudig

Tijd is iets menselijks, we tellen in feite alleen maar het aantal omwentelingen van de aarde om de zon, om dat dit en natuurproces is.
Dus als tijd zoals wij dat kennen alleen hier bestaat, en niet buiten onze dampkring.
Dan is het antwoord op die vraag erg eenvoudig:

Het universum is.

Het enige wat veranderd is de samenstelling, of de volgorde.
Tijd, lichtjaren is niets meer dan tellen hoevaak de aarde om de zondraait, als intussen een ruimteveer de ster Alfa Centauri bereikt.

hiermee is tijdreizen dan ook afgedaan, je zou de samenstelling van alles moeten omkeren tot een vorige toestand om de tijd terug te draaien, maar het is dan immers onmogelijk om elk deeltje te pakken en terug te plaatsen. En helaas dan is de samenstelling van je hersenen ook weer teruggedraait, en zal je niets weten van de tijdreis.

Maar dat klopt dan alleen als het universum niet uit tijd bestaat.
Als alles gemakkelijk gaat, hebben we niets te doen.

Offline lmeuris

 • *
 • 10
 • +1/-0
 • Gender: Male
het 7Q-PROJEKT
« Reply #1 on: January 23, 2010, 10:43:04 AM »
met mijn eerder gemeld project ben ik al ver gevorderd: 12 volt door het hele huis. Helaas geen website kunnen opstarten, maar, dank zij GOOGLE, een BLOG! zie: http://7qprojekt.blogspot.com/
Daar vindt U alle informatie inclusief foto's. Gaarne Uw mening hier over. Mijn gedachten gaan uit om dit in de toekomst te integreren in nieuwe woonhuizen. Is dit haalbaar?? hoe te handelen bij eventueel spanningsverlies?? gaarne Uw mening en advies....
7Q PROJEKT: een 12 volt systeem in huis t.b.v. verlichting, afzuigventilatoren en oplaadpunten voor kleine electronica. Alles gevoed door een 75 Ah accu welke wordt geladen door 2 zonnepanelen

Offline mjkamminga

 • *
 • 48
 • +3/-0
Geen Oscar-nominatie voor Oorlogswinter
« Reply #2 on: February 05, 2010, 10:23:02 AM »
De Nederlandse speelfilm Oorlogswinter, van regisseur Martin Koolhoven, is niet genomineerd voor een Oscar.

De productie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw, maakte kans op een nominatie voor het felbegeerde gouden beeldje in de categorie beste niet-Engelstalige film. Dat maakte de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie die de Oscars uitreikt, dinsdagmiddag (Nederlandse tijd) bekend.

Het oorlogsdrama was de Nederlandse inzending voor de Academy Awards. De film belandde eind januari op een zogenoemde shortlist met negen buitenlandse titels die kans maakten op een nominatie.

Oorlogswinter legde het uiteindelijk echter af tegen El Secreto de Sus Ojos (Argentinië), Un Prophète (Frankrijk), Das weisse Band (Duitsland), Ajami (Israël) en The Milk of Sorrow (Peru).

Beste Film
Het sciencefictionepos Avatar en het oorlogsdrama The Hurt Locker hebben elk negen nominaties voor een Oscar in de wacht gesleept. Ze zijn onder meer genomineerd voor beste film.

Andere kanshebbers voor een Oscar voor beste film zijn onder meer Inglourious Basterds, District 9, Up in the Air en The Blind Side. In totaal maken tien films, in plaats van de gebruikelijke vijf, kans op de hoogste filmprijs.

Beste Actrice
Sandra Bullock in The Blind Side, een waar gebeurd verhaal over een American Football-speler, is een van de genomineerden voor beste actrice.

Ook de Britse Helen Mirren maakt een kans voor haar rol in The Last Station, een historisch drama over de laatste dagen van de Russische schrijver Leo Tolstoj. Daarnaast prijkt Meryl Streep op de lijst, die in Julie & Julia een kookboekenschrijfster speelt.

Beste Acteur
Morgan Freeman, die Nelson Mandela speelt in Invictus, ontving een nominatie voor beste mannelijke acteerprestatie. Ook George Clooney maakt kans met zijn rol als immer rondreizende crisismanager in de komedie Up in the Air. En Jeff Bridges behoort tot de kanshebbers met zijn vertolking van een aan lager wal geraakte countryzanger in het drama Crazy Heart.

In de categorie beste regisseur zijn onder anderen genomineerd Kathryn Bigelow voor The Hurt Locker, haar ex-man James Cameron voor Avatar en Quentin Tarantino voor de actiefilm Inglorious Bastards, waarin Joodse militairen het in de Tweede Wereldoorlog opnemen tegen de nazi's.

De Oscars worden op 7 maart in Hollywood uitgereikt.

Zwartboek
Het was voor het eerst sinds 2007 dat een Nederlandse speelfilm het tot de shortlist schopte. Ook Zwartboek, van Paul Verhoeven, kreeg uiteindelijk geen nominatie.

De laatste keer dat Nederland een nominatie in de wacht sleepte, was in 2003. Toen zat het drama De tweeling van regisseur Ben Sombogaart bij de laatste vijf. In 1998 won Nederland een Oscar voor beste buitenlandse speelfilm met Karakter (Mike van Diem).

Ook Antonia, van Marleen Gorris, won in 1995 het felbegeerde beeldje. Fons Rademakers' De Aanslag, naar het boek van Harry Mulisch, ging in 1987 met een Oscar naar huis.

Oorlogswinter gooide tijdens proefvertoningen in Amerika hoge ogen. Zo noemde de Hollywood Reporter Oorlogswinter een van de mooist gemaakte films in de race van dit jaar. Maandag maakte distributeur Sony bekend de film in Amerika in de bioscoop te zullen brengen.

Korte animatiefilm
Er maakte dit jaar nog een Nederlandse productie kans op een Oscar. De film Variété van Roelof van den Bergh was in de running om een nominatie in de categorie beste korte animatiefilm, maar viste eveneens achter het net.

De vorige Nederlandse animatiefilm die een Oscar won was Father and Daughter van Michael Dudok de Wit in 2001.

Bron: nu.nl

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Onderzoekers willen energie 'teleporteren'
« Reply #3 on: February 08, 2010, 09:29:15 AM »
Onderzoekers willen energie 'teleporteren'

Een Japanse natuurkundige denkt quantummechanische principes te kunnen gebruiken om energie over grote afstanden en zonder reistijd te teleporteren. Dat zou op een vergelijkbare manier als het teleporteren van andere informatie kunnen.

De aan de universiteit van Tokyo verbonden natuurkundige Masahiro Hotta heeft een theorie geopperd die het mogelijk zou maken energie over arbitraire afstanden te transporteren. Het mechanisme dat Hotta voor ogen heeft, quantumverstrengeling, kan al ingezet worden om eigenschappen van onder meer fotonen en atomen instantaan te 'teleporteren'. De Japanner stelt in zijn studie voor dat verstrengeling ook gebruikt kan worden om energie te teleporteren. De afstanden waarover energie tussen twee verstrengelde deeltjes getransporteerd zou kunnen worden, zouden niet uitmaken: die kunnen variëren van nanometers tot lichtjaren.

Bij quantumverstrengeling tussen deeltjes zijn quantummechanische eigenschappen van die deeltjes onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer de eigenschappen door een waarneming aan één van de deeltjes veranderen, worden deze veranderingen direct aan het verstrengelde deeltje doorgegeven. Op die manier kunnen eigenschappen als spin en andere toestanden van deeltjes worden getransporteerd. Volgens Hotta zou het uitwisselen van verstrengelde gegevens niet tot informatie beperkt hoeven blijven, maar kan ook energie, in de vorm van quantum-energie worden getransporteerd.

De theorie van Hotta beschrijft hoe quantum-energie in een deeltje dat onderdeel van een verstrengeld paar uitmaakt wordt toegevoegd door een observatie aan het deeltje te doen. Het toevoegen van energie wordt mogelijk gemaakt dankzij quantumfluctuaties en de toegevoegde energie kan direct in het tweede, verstrengelde deeltje worden 'afgetapt'. Deze energie-verstrengeling zou onderzoekers in staat stellen de wereld op een meer fundamenteel niveau te begrijpen en de relatie tussen quantum-informatie en quantum-verstrengeling beter te doorgronden. Als energie-transportmedium is deze methode echter nog lang niet geschikt.

bron: Tweakers.net

Zie ook:
http://www.physorg.com/news184597481.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwantumverstrengeling

Offline laurens

 • **
 • 55
 • +3/-0
Pc's brengen het Melkwegstelsel in kaart.
« Reply #4 on: February 11, 2010, 02:47:45 PM »
Pc's brengen het Melkwegstelsel in kaart.

AMSTERDAM - Op dit moment werken tienduizenden pc's, verspreid over de hele wereld, aan het vaststellen van de exacte vorm van ons Melkwegstelsel.
De gezamenlijke rekenkracht van dit MilkyWay@Home-project is reusachtig: onlangs werd de op één na snelste supercomputer op aarde in snelheid gepasseerd.
Bij soortgelijke projecten wordt naar signalen van buitenaardse beschavingen gezocht (Seti@home) en de werking van eiwitten onderzocht (Folding@home).

Tegenwoordig worden bij sterrenkundige waarnemingscampagnes zo veel gegevens verzameld, dat er nooit voldoende supercomputers beschikbaar zijn om alles door te rekenen.

Gegevens
Bij MilkyWay@Home wordt gebruik gemaakt van de database van de Sloan Digital Sky Survey. Elk van de deelnemende pc's verwerkt een kleine portie gegevens. Daarbij wordt de driedimensionale verdeling van sterren en andere materie in het Melkwegstelsel in kaart gebracht.

De projectwetenschappers zijn er vooral benieuwd naar hoe de sterren van de verschillende dwergstelsels die de afgelopen miljoenen jaren door het Melkwegstelsel zijn opgeslokt zich over het stelsel hebben verdeeld.

Deze berekeningen leveren onder meer informatie op over de globale verdeling van de donkere materie in het Melkwegstelsel, waar nog weinig over bekend is.

Bron: Nu & allesoversterrenkunde.nl

Offline harriechristus

 • ****
 • 378
 • +5/-7
 • Neoweb.nl Duurzame Technologie
Alles bestaat uit Materie.
« Reply #5 on: February 11, 2010, 04:40:22 PM »
Let wel dat dit een gedachte-experiment is, dus niet zo dat ik zelf denk dat alles uit materie zou bestaan.

1 - Alles uit materie.

Volgens sommige mensen bestaat alles eigenlijk uit materie.
Dit komt dan geheel en overeen met onze moderne natuurwetenschappelijke tijd, die alles uit de materie wil verklaren en alles tot materie wil herleiden en zelfs alles als materie zou willen beschouwen.
Het is misschien wel eens aardig om te kijken waartoe dit leiden kan.

Het probleem van de tijd.

Het eerste probleem dat zich hier voordoet is die van de tijd, want de toekomst bestaat nog niet en het verleden bestaat niet meer. Alleen het heden is materieel aanwezig.
Zou alles uit materie bestaan dan zou ook de toekomst reeds moeten bestaan en ook het verleden nog steeds aanwezig moeten zijn.
Dus de zogenaamde beweging van de tijd zou dan niet werkelijk een verschijnen en weer verdwijnen zijn van de materiële dingen, maar slechts een beweging zijn van ons bewustzijn.
Dus zo ongeveer als de lamp van een filmprojector door alle beelden van een film gaat, die allen feitelijk (materieel) aanwezig zijn, maar de lamp ( als symbolisch voor ons bewustzijn ) de illusie van de beweging schept.

De tijd als een oneindig aantal werkelijk bestaande momenten.

Dat zou er dus op neer komen dat de materiële werkelijkheid feitelijk bestaat uit een oneindige reeks van werkelijk bestaande werelden, die samen dan de zogenaamde tijd vormen, en die dus allen dwars door elkaar heen lopen, dus zich allen op dezelfde plaats bevinden.
De werkelijkheid zou dan zelfs super-materieel zijn, dus oneindig maal zoveel als onze vertrouwde materie in het NU.
Want deze zou een oneindig aantal tijdsmomenten zijn, waarvan alleen ons bewustzijn er één uit pikt als zijnde het NU van het heden, het NU van ons bewustzijn.

De tijd bestaat niet: alleen ons bewustzijn beweegt.

Dus ons bewustzijn beweegt dan door de tijd, maar niet de materie.
En de verdere conclusie is dan dat alles direct aanwezig is en de tijd dus eigenlijk niet werkelijk bestaat.
Dat is slechts de illusie van ons bewustzijn dat beweegt, zo ongeveer als een lamp door de filmrol beweegt.
(het enige verschil is slechts dat de filmrol bewogen wordt en de lamp stil staat, maar dat doet niks af aan het principe, dat alle tijdsmomenten=de filmrol aanwezig zijn.)

Offline Robert

 • *****
 • 3.157
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Onderzoekers ontwikkelen nanomechanische computercomponenten
« Reply #6 on: May 28, 2010, 08:33:59 AM »
Onderzoekers ontwikkelen nanomechanische computercomponenten

Wetenschappers hebben een mechanische logische schakelaar ontwikkeld die op nanoschaal werd gerealiseerd. De AND-gate zou ingezet kunnen worden in energiezuinige computerchips, waarbij wel aan snelheid ingeboet zal worden.

De mechanische AND-gate op nanoschaal werd door Raj Mohanty en zijn team aan de universiteit van Boston ontwikkeld. Zij gebruikten daarvoor een dunne strip silicium dat tussen twee klompen silicium die als polen dienden, werd opgehangen. De dunne siliciumstrip, met een breedte van 300nm, resoneert onder invloed van spanningen die tussen de strip en de siliciumpolen worden aangelegd. De amplitude van die vibraties wordt bepaald door de spanning die wordt aangelegd.

De constructie van de nanoschakelaar maakt twee stabiele amplitudes mogelijk, die zijn gescheiden door een potentiaalbarrière. Die drempel kan worden geslecht door de spanning te variëren: de siliciumstrip kan dan van de ene trillingsstaat naar de andere worden gebracht. Om de amplitude te veranderen zijn twee elektrische pulsen nodig: wanneer slechts één puls of geen puls wordt afgegeven, blijft de siliciumstrip in zijn huidige amplitude trillen. Op die manier werkt de nanomechanische schakelaar als logische AND-gate: alleen met twee pulsen opgeteld wordt de staat veranderd.

De nano-gate is niet zo snel als een solid state schakelaar, maar is wel een stuk zuiniger en wordt dus aanzienlijk minder warm. De energie die per operatie verloren gaat, is lager dan bij elektronische schakelaars. Door miljoenen schakelaars te combineren, zou een zuiniger rekeneenheid dan een traditionele chip gerealiseerd kunnen worden.

bron: Tweakers.net

Zie ook:
http://www.newscientist.com/article/mg20527536.600-babbage-nanomachine-promises-lowenergy-computing.html

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
WK 2010
« Reply #7 on: July 03, 2010, 11:03:04 AM »
Nederland is de eerste rondes van het WK 2010 zonder kleerscheuren doorgekomen. Ook de 8-ste finale en de kwartfinale hebben we inmiddels gewonnen.

Wat denkt u dat Nederland gaat doen dit WK?

Offline Bram VDB

 • *
 • 43
 • +15/-0
 • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Compilatievideo robots 2010
« Reply #8 on: July 31, 2010, 03:52:49 PM »
Naar jaarlijkse traditie zet ik tijdens de zomervakantie een compilatievideo online met alle robots di ik het voorbije jaar heb gezien. Hier is de 6de editie!
Volgende robots komen erin voor: RoboThespian, Probo, Asimo, UFOCam, AMPfoot prothesis, PR2 of Willow Garage, Reem-B, Khepera, iCub, HOAP, Endoscopic robot, Dribbel, BioRob, AISoy, Bioloid en Robonova, OLogic robots, Star Wars Force Trainer, uXbot,...

deel 1/2


deel 2/2Offline Robert

 • *****
 • 3.157
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Uw ervaringen met portable beamers, geintegreerde projectors.
« Reply #9 on: August 07, 2010, 11:10:32 AM »
Uw ervaringen met portable beamers, geintegreerde projectors.
Een portable beamer is een beamer die in de handpalm past. Er zijn ook kleinere beamers die volledig geintegreerd zijn in bestaande hardware zoals mobiele telefoons of laptops.
In een telefoon is weinig ruimte voor grote felle lampen, dus de lichtopbrengst is wel enigszins minder dan bij de grotere beamers.

Uw recensie over portable beamers
Heeft u ervaring met portable beamers? Heeft u zelf een geintegreerde beamer in uw laptop of telefoon? Geef uw mening over deze nieuwe apparaten.

descramski

descrambler cable descrambler decodificador descramski decodificadores buy
« Reply #10 on: August 14, 2010, 08:24:29 AM »
I've been in the technology field of cable telecommunications for 15 years. My area of expertise was cable boxes also called a descrambler or cable descrambler. I later on graduated from U of A with a bachelors in Journalism.
I started out working the head end systems for cable operators and trouble shot many common issues with new technology as it was created and released
for public use.  We are now expanding operations to Brazil / Brasil known as the decodificador tv and Mexico as a decodificadores .

descrambler |
cable descrambler box |
black box |
cable descrambler |
decodificadores |
cable tv descrambler |
descramblers |
decodificadores |