Neoweb.nl

Airbus A380 moet weer terug na computerstoring

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.146
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Airbus A380 moet weer terug na computerstoring
« on: December 01, 2009, 08:43:09 AM »
Airbus A380 moet weer terug na computerstoring

Een Airbus A380-jumbojet moest zaterdagmorgen terugkeren naar hetzelfde New Yorkse vliegveld als waar het negentig minuten eerder was opgestegen. Een storing zorgde ervoor dat het navigatiesysteem onvoldoende nauwkeurig was.

Het vliegtuig, dat net in gebruik was genomen door Air France, landde zaterdag na een vlucht van negentig minuten weer op het JFK-vliegveld te New York, zo meldt persbureau AFP. Het toestel had 530 mensen aan boord en zou naar Parijs vliegen. Na een onderhoudsbeurt van drie uur kon het vliegtuig zijn weg alsnog vervolgen.

Het is de tweede keer dat een Airbus A380 tijdens de vlucht terug moet keren; in september deed een toestel van Singapore Airlines hetzelfde, nadat een van de vier straalmotoren faalde. Hoewel een woordvoerder van Air France aangeeft dat het om een 'klein probleem' ging, doet het falende computersysteem denken aan de crash van een Airbus A330 in de Atlantische oceaan. Dat toestel, eveneens van Air France, had vermoedelijk last van ernstige computerproblemen. Bij de crash, die veroorzaakt zou zijn door een opeenstapeling van problemen met de boordcomputer en meetapparatuur, kwamen alle 228 passagiers om het leven.

bron: Tweakers.net