Neoweb.nl

Auto Automatisering

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Auto Automatisering
« on: September 05, 2005, 01:31:05 PM »
Mazda komt met multifunctioneel usb-autosleuteltje

Bron: Mazda & Tweakers.net

Mazda gaat flashgeheugen gebruiken om een auto te starten. De term 'usb-key' bestond al een tijdje, maar het woord was niet eerder zo van toepassing als nu. Met de usb-sleutel zal men zich toegang tot de auto kunnen verschaffen en bovendien de motor kunnen starten. De sleutel zal daarnaast gebruikt worden als interface voor het overzetten van gegevens naar de harde schijf van deze nieuwe wagen. Mazda laat met de Sassou zien wat haar toekomstverwachtingen van de auto zijn. Met deze lichtgewicht stadsauto richt het automerk zich op jonge rijders die worden aangetrokken door een high-tech en innovatief interieur. 'Want welke jongere wil er nu niet een auto met een sleutel waarop mp3's voor de autoradio opgeslagen kunnen worden,' vraagt Mazda zich af. De conceptauto zal gepresenteerd worden op de Frankfurt Motorshow, de IAA 2005, die van 17 tot 25 september plaatsvindt.

links:
Mazda
Internationale Automobil-Ausstellung

Offline D.Heusden

  • *****
  • 408
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Re: Auto Automatisering
« Reply #1 on: September 29, 2005, 11:33:43 AM »
Elektronica neemt het autostuur over

bron:nu.nl

AMSTERDAM - De zelfrijdende auto komt eraan. Elektronica neemt de bestuurder steeds meer werk uit handen. Een cruise control die het gasgeven en remmen volledig overneemt en helpt om in een file een kop-staartbotsing te voorkomen is een van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Dat geldt ook voor een systeem met een infraroodcamera (nightvision) dat in dichte mist en in het aardedonker dingen ziet die de bestuurder niet ziet.

Vooral de huidige generatie topauto's geeft een goed inzicht in wat met elektronica mogelijk is, zoals onder meer de Mercedes-Benz S-klasse die dezer dagen bij de dealers in de showroom verschijnt.

Maar ook bij de duurste modellen van Audi, BMW en Lexus is slimme technologie aan boord. Het gaat om techniek die tot voor kort alleen in conceptauto's te vinden was, maar die nu werkelijkheid wordt en straks in betaalbare auto's is te verwachten. Ook ABS, dat vandaag de dag zo'n beetje standaard is bij iedere auto, verscheen in 1978 voor het eerst in de dure exclusieve auto's in de topklasse.