Neoweb.nl

Huizinga: twee miljoen subsidie voor maritieme innovatie

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Huizinga: twee miljoen subsidie voor maritieme innovatie
« on: February 04, 2009, 10:48:16 PM »
Huizinga: twee miljoen subsidie voor maritieme innovatie

Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat stelt dit jaar in totaal twee miljoen euro subsidie beschikbaar voor maritieme innovatie. De subsidie is bedoeld om zeevaartondernemingen duurzamer, veiliger en logistiek efficiƫnter te laten werken.

De subsidie kan worden gebruikt om (experimenteel) onderzoek te laten doen naar innovatieve mogelijkheden voor de zeescheepvaart. Zo kan bijvoorbeeld subsidie worden aangevraagd voor projecten die leiden tot minder uitstoot (Nox, CO2 en PM10), brandstofbesparing, veiliger scheepvaart, en kostenbesparing door logistieke verbeteringen. Dit jaar kan voor het eerst subsidie worden aangevraagd voor onderzoeksprojecten voor beter nautisch onderwijs, door bijvoorbeeld meer mogelijkheden te creƫren voor werkend leren.

Voor kleine projecten (tot 50.000 euro) is een budget van vier ton beschikbaar. Grote projecten (vanaf 50.000 euro) komen in aanmerking voor in totaal1,6 miljoen euro subsidie.

Subsidie kan worden aangevraagd door zeescheepvaartondernemingen. De subsidieaanvraag voor grote projecten moet uiterlijk 29 april 2009 in het bezit zijn van SenterNovem. Voor kleine projecten hebben zeevaartondernemingen iets langer de tijd. Die aanvragen moeten voor 31 oktober zijn ingediend.

bron: http://www.verkeerenwaterstaat.nl/actueel/nieuws/huizingatweemiljoensubsidievoormaritiemeinnovatie.aspx