Neoweb.nl

Eerste zonnetankstation in België geopend

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Eerste zonnetankstation in België geopend
« on: October 04, 2010, 11:50:00 AM »
Eerste zonnetankstation in België geopend

In de Belgische plaats Deinze is in het afgelopen weekend het eerste zonnetankstation geopend. Het oplaadpunt kan tot acht voertuigen van elektriciteit voorzien. De groene energie is geheel afkomstig van zonnepanelen op het dak.

ZonnetankstationHet zonnetankstation in Deinze is een project van de firma's N.Solar, beCharged en IRS, en zou het eerste van zijn soort zijn in België. Het biedt plaats aan zes tot acht elektrische auto's en zou jaarlijks voldoende zonne-energie kunnen leveren voor 73.000 duurzame autokilometers, zo meldt MobiMix. Gebruikers die hun auto willen opladen, kunnen zich via een rfid-badge bij een centraal opgestelde computer aanmelden. Hierna kan het voertuig met groene stroom worden opgeladen.

Als de accu's vol zijn, kan een automobilist zien wat de eventuele kosten zijn. Bedrijven kunnen het oplaadpunt echter ook als gratis service aan hun klanten aanbieden, terwijl de ontwikkelaars ook werken aan een smartphone-applicatie om een plekje bij een zonnetankstation te kunnen reserveren. Daarnaast wordt er met de komst van meer verschillende elektrische auto's van verschillende autofabrikanten verwacht dat ook particulieren een carport met zonnepanelen op het dak laten aanleggen. De opgewekte groene energie kan ook binnenshuis worden gebruikt.

bron: Tweakers.net

Zie ook:
http://www.becharged.eu/
http://www.becharged.eu/index.php?lang=nl&item=news&sub=118
http://www.irs-solar.be/
http://www.nsolar.be/