Neoweb.nl

Electrische oplaadpunten voor electrische voertuigen / Oplaadpalen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Vind een oplaadpaal voor je elektrische auto

DOET (Dutch Organisation for Electric Transport), de kersverse energieke vereniging voor elektrisch vervoer lanceert www.oplaadpalen.nl
Nu al zijn er 1.700 plekken waar je je elektrische voertuig kunt opladen.

Elektrisch vervoer is aan een opmars bezig, maar het gaat de branche nog niet snel genoeg. Daarom is een vereniging voor ondernemers in elektrisch vervoer opgericht met als doel schoner vervoer, betere mobiliteit en ontwikkeling van de markt voor elektrisch vervoer. DOET heet de nieuwe club en is opgericht in samenwerking met o.a. Urgenda, Eco-movement en BOVAG.

Oplaadpalen.nl
De leden van DOET presenteerden zich aan de media met de lancering van www.oplaadpalen.nl; een website met gratis mobiele applicatie waarop je kunt zien waar de dichtstbijzijnde oplaadpaal is voor elektrische voertuigen. Er zijn inmiddels 1.700 oplaadmogelijkheden door heel Nederland. Ruud Koornstra (Formule-E Team) en Steven Blom (Voorzitter DOET) verrichtten de lancering van oplaadpalen.nl.

DOET 'Dutch Organisation for Electric Transport'.
Elektrisch vervoer staat nog in de kinderschoenen, maar groeit hard. Elektrisch vervoer is de toekomst: het is schoon, stil en efficiënter. Bovendien opent het de markt voor nieuwe Nederlandse innovaties. De ondernemers achter vereniging DOET zijn sinds 2005 actief in het voorbewerken en voorbereiden van de markt. Zij besloten barrières als infrastructuur, regelgeving en andere marktbeperkingen met elkaar te lijf te gaan. DOET staat voor 'Dutch Organisation for Electric Transport'.

De gevestigde brancheverenigingen op het gebied van mobiliteit, BOVAG en RAI Vereniging, zijn ook medeoprichters van DOET. "Wij zien elektrisch vervoer steeds belangrijker worden binnen de mobiliteitsketen in Nederland; autofabrikanten en producenten van andere vervoersmiddelen nemen elektrisch vervoer inmiddels serieus," aldus algemeen directeur Koos Burgman van BOVAG.

Proefprojecten
DOET zet vaart achter ontwikkeling van technologie en het promoten van elektrisch vervoer. De vandaag gelanceerde website Oplaadpalen.nl is zo'n ontwikkeling. De website laat zien dat er op dit moment al 1.700 plekken zijn waar je je elektrische voertuig kunt opladen. DOET-initiatiefnemer Steven Blom: "Elektrische vervoersmiddelen zijn er al lang, nu is het zaak dat de ontwikkeling van elektrisch vervoer serieus gefaciliteerd gaat worden op het gebied van infrastructuur, regelgeving en nieuwe technologie. Denk bijvoorbeeld aan de vergroting van de actieradius van elektrische voertuigen door de plaatsing van oplaadpalen en de ontwikkeling van betere en duurzame accu's."

Mede-initiatiefnemer Geert Kloppenburg vult aan: "Met DOET initiëren en ondersteunen we proefprojecten op het gebied van elektrische mobiliteit. In de gemeente Rotterdam is inmiddels een project van start gegaan waarbij elektrisch vervoer de afstand tussen voordeur en bushalte overbrugt. Hierbij wordt de gehele keten van elektrisch vervoer, van oplaadpaal tot eindgebruiker, in een keer in de markt gezet."

Een kleine greep uit de wapenfeiten van de leden van DOET tot nu toe:
Al gerealiseerd:
- Verenigen van de hele keten voor Elektrisch Vervoer in DOET.
- Online, open-source kennisplatform voor leden.
- Proeftuin elektrische taxi in Utrecht.
- Elektrische TukTuks als openbaar vervoer in Rotterdam (gemeente Rotterdam).
- De website oplaadpalen.nl met gratis iPhone-applicatie voor mobiele telefoons.

Nieuwe doelstellingen:
- Binnen nu en 3 jaar elektrische taxi's op elk groot NS station in Nederland.
- Binnen 5 jaar alle distributie, zoals post, pakketen en bevoorrading etc., in de grote steden met elektrische voertuigen.
- Vergroten aandeel elektrisch in de verkopen van brom- en snorfietsen.

DOET – de naam zegt het al – is sterk gericht op doén. Opgericht door ondernemers die al zo'n vijf jaar bezig zijn elektrisch vervoer in Nederland op de kaart te zetten. No-nonsense, met een al imposante trackrecord. DOET vertegenwoordigt de hele keten Elektrisch Vervoer en is mede opgericht door Eco-movement, Stichting Urgenda, BOVAG, RAI Vereniging, Stichting TwentyTwenty en TukTuk Company.

Het doel van DOET: stimuleren van elektrisch vervoer in Nederland door te lobbyen, kennis te delen en projecten gezamenlijk op gang te brengen. Lidmaatschap is gratis voor ondernemers uit de branche.

Zie ook:
www.oplaadpalen.nl
www.doetdoet.nl

Twitter:
@doetdoet en @oplaadpalen #neoweb