Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Transport van automobiel tot vliegtuig en van duikboten tot containerschepen => Topic started by: Robert on June 16, 2009, 08:25:04 AM

Title: Elektrisch vliegtuig / elektrovliegtuig
Post by: Robert on June 16, 2009, 08:25:04 AM
Elektrisch vliegtuig / elektrovliegtuig
Een toestel dat géén CO2 uitstoot, geen geluid maakt én ook nog razendsnel vliegt. Onderzoekers aan de TU Delft hebben een elektrisch vliegtuig ontwikkeld dat milieuvriendelijk is en zo'n 460 km/h kan vliegen. Daarmee wordt het voor het eerst interessant voor een groot publiek en voor grote luchtvaartmaatschappijen.

Binnenkort gaat het eerste prototype van het electrische vliegtuig de lucht in en over 2 jaar zou al een commercieel elektrisch toestel van 11 meter spanwijdte in gebruik genomen kunnen worden.

Het elekrtische vliegtuig heeft 4 elektromotoren, is geruisloos en kan dus zo'n 460 km/h vliegen.Title: Re:Elektrisch vliegtuig / elektrovliegtuig
Post by: Digihans on June 16, 2009, 08:44:44 AM
Dit is echt wereldnieuws! Als alle huidige vervuilende vliegtuigen vervangen kunnen worden door een elektrische variant is dat een mooie opsteker voor de electriciteitssector in het algemeen en producenten van duurzame elektriciteit.

Maar ik heb gekeken op de website van de TU Delft, maar kan niets vinden over dit elektrische vliegtuig. Heb je misschien een bron of links over dit onderwerp?