Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Transport van automobiel tot vliegtuig en van duikboten tot containerschepen => Topic started by: Robert on December 22, 2009, 08:39:28 AM

Title: Elektrische raceauto's, Formule Elektrisch / Formule-E
Post by: Robert on December 22, 2009, 08:39:28 AM
Jan Lammers promoot elektrische sportauto

Jan Lammers wil in 2011 een elektrische raceklasse opzetten met elektrische sportwagens. De Zandvoorter is al druk bezig met de ontwikkeling van een milieuvriendelijke elektrische bolide. "Ik heb al getest in een demo", aldus de coureur, die komende maand als trucker deelneemt aan de Paris Dakar Rally.
"Ik wil de elektrische sportwagen in de markt zetten. Ik verbind er graag mijn naam aan. Die elektrische wagen moet net zo hard kunnen rijden als een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor. "

"Het kan nu nog alle kanten op. Er is ook veel mogelijk. Wil je een auto die meer dan 300 kilometer per uur haalt, maar waarvan na anderhalve minuut de batterij al leeg is? Of zet je in op een half uur lang 250 kilometer per uur kunnen rijden?

(bron: AD.nl) & AMT.nl (http://www.amt.nl/web/Nieuws/Algemeen/Tonen-Nieuws-Algemeen/Jan-Lammers-ontwerpt-elektrische-sportwagen.htm)

Zie ook:
- Alles over elektrische auto's op neoweb.nl (http://www.neoweb.nl/forum2/index.php/topic,3786.0.html)
- http://www.autoweek.nl/autonieuws/13067/Lammers-racet-Tesla-naar-elektrische-overwinning