Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Transport van automobiel tot vliegtuig en van duikboten tot containerschepen => Topic started by: Robert on September 07, 2005, 09:08:52 AM

Title: Energielabel voor auto's
Post by: Robert on September 07, 2005, 09:08:52 AM
Vervuilende auto duurder in aanschaf

bron:nu.nl

DEN HAAG - De aanschafbelasting op extra vervuilende auto's zoals SUV's gaat op 1 juli 2006 omhoog. De bpm op zuinige auto's wordt daarentegen verlaagd. Het kabinet zal die maatregel op prinsjesdag bekendmaken, zo heeft het ministerie van Financiƫn woensdag bevestigd.

De maatregel maakt deel uit van het Belastingplan 2006, waaruit de Telegraaf dinsdag citeerde. Het kabinet wil de hoogte van de bpm laten afhangen van het energielabel van elke nieuwe auto. De energielabels lopen uiteen van een groen A-label voor een zuinige auto, tot een rood G-label voor auto's met een extra hoog verbruik.

Benzine- en dieselauto's met een groen A-label krijgen een korting van respectievelijk 1000 en 500 euro op de bpm. Auto's met een D- tot en met een G-label worden juist 153 tot 540 euro duurder.