Neoweb.nl

Studenten bouwen MGB Roadster om tot elektrische auto

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Studenten bouwen MGB Roadster om tot elektrische auto
« on: September 19, 2009, 11:01:15 AM »
Studenten bouwen MGB Roadster om tot elektrische auto

Studenten aan de Universiteit van Carolina hebben een MGB Roadster uit 1972 met een traditionele brandstofmotor omgebouwd tot een elektrische auto. Belangrijkste doel was om te kijken hoe en waar er op kosten bespaard kan worden.

In totaal vijftien studenten hebben onder leiding van docent elektrotechniek Roger Dougal de benzinemotor uit de Roadster gehaald en deze vervangen door een elektromotor. Ook is de cardanas vervangen. In totaal honderd supercondensatoren, die in de achterbak zijn geplaatst, voorzien de elektromotor van prik. Daarnaast is het gehele elektrische systeem van de 37 jaar oude sportauto aangepast.

Een aantal modificaties staat nog op stapel. Om de actieradius van het voertuig te vergroten, willen de studenten ook lithium-ion-accu's plaatsen. Ook zal de MGB voorzien worden van led-koplampen en een nieuwe kap. Omdat de elektrische auto weinig geluid produceert, overwegen de universitaire knutselaars verder om akoestische apparatuur te plaatsen die een geluid kan produceren dat lijkt op het motorgeluid van de originele Roadster.

Volgens Dougal zijn diverse studenten in totaal achttien maanden bezig geweest met het project. Daarbij is voor ongeveer 10.000 dollar aan onderdelen gekocht. De docent stelt dat met het MGB-project is aangetoond dat de bouw van elektrische voertuigen met de huidige techniek zowel haalbaar als betaalbaar is, maar dat met name het reduceren van het totaalgewicht nog een grote uitdaging is.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://www.sc.edu/news/newsarticle.php?nid=435&pg=2
overigens zijn er ook gewoon ombouw kits te koop om je auto electrisch te laten rijden
http://www.electroauto.com/catalog/price-pts.shtml
http://e-volks.com/electric_car_conversions.html