Neoweb.nl

Zuiniger en schoner verbrandingsmotor op komst

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tegio1976

  • *
  • 29
  • +7/-0
  • Gender: Male
Zuiniger en schoner verbrandingsmotor op komst
« on: August 22, 2007, 11:01:05 PM »
Een Amerikaans bedrijf, Scuderi group, heeft nieuwe verbrandingsmotoren ontwikkelt die het brandstofverbruik sterk kunnen verminderen en ook voor een veel schonere verbranding zorgen. Het is meer een lucht-brandstof hybride en het werkt met een zogeheten split-cycle systeem van de cilinders. Ze kunnen zowel op benzine als op diesel lopen en ook op gas en veel andere biobrandstoffen.

Men verwacht dat ze tot 40 % zuiniger kunnen zijn en met behulp van een kleine luchtopslagtank zou er zelfs de helft minder brandstof nodig zijn voor hetzelfde aantal kilometers. Deze tankje kan lucht opslaan door remenergie terug te winnen en voor het optrekken kan men die samengeperste lucht de motor even aandrijven.

De techniek voor het bouwen van deze motoren is tevens goedkoper met name voor dieselmotoren en kan men meer voorzieningen inbouwen om de uitlaatgassen nog schoner te maken zoals verwijdering van roet terwijl het niet of nauwelijks meer hoeft te kosten. Ook het feit dat men langer met een tank brandstof kan doen maakt het sneller aantrekkelijker om alternatieve brandstoffen te gebruiken dan uit fossiele olie.

Meer informatie zie onderstaande link

http://http://www.amt.nl/web/Nieuws/Algemeen/Tonen-Nieuws-Algemeen/Scuderi-lucht-hybride-motor-halveert-verbruik.htm?pageno=8