Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Transport van automobiel tot vliegtuig en van duikboten tot containerschepen => Topic started by: admin on September 13, 2004, 09:29:11 PM

Title: Meer en meer auto's op Diesel
Post by: admin on September 13, 2004, 09:29:11 PM
Steeds meer auto's op diesel

bron:nu.nl

VOORBURG - De dieselauto is in Nederland bezig met een opmars. Het aantal auto's dat op diesel rijdt, is sinds 2000 met 28 procent toegenomen. Inmiddels rijdt een kwart van alle auto's in Nederland op deze brandstof. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag heeft gepubliceerd.

Het Nederlandse wagenpark is in vier jaar tijd met 10 procent toegenomen tot bijna acht miljoen voertuigen. Het aantal auto's groeit daarmee sneller dan de bevolking, die in dezelfde periode met 2,5 procent toenam.

De huidige dieselmotoren zijn een stuk milieuvriendelijker en efficienter als de stinkende diesels van enkele jaren/decennia geleden.
Title: Re: Meer en meer auto's op Diesel
Post by: Groencontainer on September 14, 2004, 11:48:52 AM
Ook in de luchtvaart zal binnenkort meer diesel te vinden zijn. Hoewel er daar geen diesel wordt gebruikt maar jetfuel, wat bijna gelijk is aan diesel. Maar het principe van de motor is gelijk aan die van een dieselmotor.
zie bijvoobeeld: http://www.wilksch.com/