Neoweb.nl

::)Nooduitgang in de auto

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jan van assen

::)Nooduitgang in de auto
« on: January 01, 2005, 09:33:15 PM »
Een vriend van mij is kort geleden verdronken, doordat zijn auto door een ongeluk op de kop in een diepe sloot terecht kwam, het zal daarom handig zijn als er een soort van noodluik in de bodem van de auto kwam, die alleen van binnenuit geopend kan worden. Het zou mooi zijn als alle nieuwe auto's daarmee uitgerust werden, zou het niet iets voor Volvo zijn om daarmee te beginnen? :)

Offline harbosma

  • *****
  • 912
  • +160/-22
  • Gender: Male
  • Verleg de grenzen op Neoweb!
Re: ::)Nooduitgang in de auto
« Reply #1 on: January 12, 2005, 10:59:11 AM »
Dat zou wel een goede oplossing zijn. Ik denk dat het relatief eenvoudig te realiseren is. Het lijkt me echter wel erg lastig omdat de autostoelen niet veel ruimte overlaten om door een luik in de bodem te ontsnappen

Een automatisch meganisme dat bijvoorbeeld de autodeuren of een stuk dak er uit laat springen en de gordels doorknipt wanneer de auto in het water is,  zou ook een oplossing zijn.


Misschien heeft iemand nog meer idee├źn?PS, Moderators:
Zou dit bericht niet beter in het topic Transport van automobiel tot vliegtuig en van duikboten tot containerschepen passen?
Ik vraag het eerst even voordat ik het ga verplaatsen  ;)
« Last Edit: January 12, 2005, 11:03:51 AM by harbosma »
"One small step for man, one giant leap for mankind"

jan van assen

Re: ::)Nooduitgang in de auto
« Reply #2 on: January 12, 2005, 09:44:56 PM »
reactie op het vorige bericht; Ik denk dat er voor de bijrijdersstoel voldoende ruimte is voor een noodluik, wel hopen dat de persoon die erdoor moet niet te dik is, als zijn hoofd maar boven water is, is het goed.

Onder de rubriek Transport staat al eenzelfde bericht, alleen vondt ik de titel eigenlijk niet goed maar ik kon het niet meer veranderen vandaar,
Het is eigenlijk ook een innovatie, dus dacht ik dat het ook wel in deze rubriek past.