Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Transport van automobiel tot vliegtuig en van duikboten tot containerschepen => Topic started by: Digihans on June 29, 2011, 08:52:43 AM

Title: Verhagen zet in op elektrische auto
Post by: Digihans on June 29, 2011, 08:52:43 AM
Verhagen zet in op elektrische auto
AMSTERDAM - Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken wil dat er veel meer elektrische auto’s op de Nederlandse weg gaan rijden. Als het aan de bewindsman ligt, is in 2025 een op de tien auto’s voorzien van een elektromotor. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens bronnen van de krant zouden er tijdens de huidige kabinetsperiode al 15.000 tot 20.000 elektrische wagens op de weg moeten komen.
Momenteel rijden er slechts 700 van deze voortuigen rond. De krant meldt dat het kabinet de nieuwe plannen woensdag zal presenteren.

Regelingen om elektrische auto te stimuleren
Verhagen hoopt het rijden in elektrische wagens aantrekkelijk te maken door gunstige fiscale regelingen te behouden die voor gewone auto’s inmiddels zijn vervallen. Volgens de krant zou het betekenen dat elektrische wagens tot ten minste 2018 zullen worden vrijgesteld van fiscale bijtelling, motorrijtuigenbelasting en bpm.

Daarnaast wil de minister dat het gebruik van elektrische leaseauto’s openbaar vervoer en taxi’s sterk toeneemt. Afspraken met ondernemers, regio’s en steden moeten ertoe leiden dat aanschaf van oplaadpunten voor de wagens eenvoudiger wordt. De minister zou mogelijk ook bereid zijn om financiële regelingen te treffen, zo meldt de krant.

bron: nu.nl (http://www.nu.nl/economie/2551851/verhagen-zet-in-elektrische-auto.html)