Neoweb.nl

Aardbeien blijken vaak giftiger dan je denkt.

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Aardbeien blijken vaak giftiger dan je denkt.
« on: November 25, 2017, 10:10:57 AM »
Aardbeien lijken lekker en gezond. Ook kinderen zijn er vaak dol op. Maar die onschuldige gezonde aardbeitjes blijken vaak giftiger dan je denkt.

Dit komt omdat er niet 1, maar een cocktail van 6, 7 en soms zelfs 8 bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. De hoeveelheid bestrijdingsmiddel per soort blijft binnen de norm, maar omdat er meer verschillende bestrijdingsmiddelen op de aardbeien worden gebruikt, is de totale hoeveelheid 'gif' een stuk hoger.

Organofosforverbindingen
Een van de meest veelgebruikte gewasbeschermingsmiddelen zijn organofosforverbindingen. Organofosforverbindingen zorgen ervoor dat de communicatie tussen zenuwcellen en spieren geblokkeerd wordt. Dit werkt op insecten, maar ook op gewervelde dieren en zoogdieren (waaronder dus ook mensen).

Deze bestrijdingsmiddelen kun je niet afwassen. Anders zou de regen de stoffen ook kunnen wegspoelen. De chemische stoffen worden door de vruchten opgenomen. En door de vruchten te eten, komen deze gifstoffen ook in je lichaam. Waar ze dezelfde effecten veroorzaken als bij insecten.

Er wordt door voedselveiligheidsinstanties nog geen maatregelen genomen tegen cumulatie.

Benieuwd wat je allemaal mogelijke gifstoffen eet? als je aardbeien eet?
Zie de pdf bijlage voor ene lijst van chemische bestrijdingsmiddelen die op Aardbeien kunnen worden gebruikt