Neoweb.nl

Glaasje waterstof water drinken

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Glaasje waterstof water drinken
« on: July 19, 2004, 10:31:59 AM »
Van Geel drinkt water uit uitlaat
 
bron: planet.nl

MAASTRICHT (ANP) - Even je glas onder de uitlaat en drinken maar: staatssecretaris Van Geel (Milieu) ziet er geen probleem in. Maar dan moet het wel gaan om een waterstofauto, zoals hij zaterdag in Maastricht demonstreerde.

,,Heerlijk, vooral als het zo warm is als vandaag'', oordeelde Van Geel lachend. Volgens hem smaakte het water heel 'plat': ,,Het is zonder mineralen: dat zorgt ervoor dat je er nog dorst van krijgt ook.''

Van Geel dronk als grapje tijdens de bijeenkomst van milieubewindslieden uit de Europese Unie. Die zijn drie dagen te gast in Maastricht. Later op de dag neemt hij Europees commissaris Wallstrom mee in de wagen voor een rit.

Probleem

De zogeheten F-cell wagen is een van de 25 waterstofwagens van Mercedes-Benz. Uit de uitlaat komt alleen lucht en water. De zoemende auto rijdt op waterstof, dat in Nederland nog nergens kan worden getankt. ,,Dat is het probleem met de wagen'', zei een vertegenwoordiger van Mercedes-Benz. ,,Die tankstations komen er pas als er veel wagens op de weg komen. Maar die komen er pas als er getankt kan worden.''

De milieuvergadering in Maastricht stond in het teken van meer milieuvernieuwingen. Zo bekeken de ministers stands van het Britse Estech, dat huisvuil wil stomen om het beter te kunnen composteren. Ook zuiniger verkeerslichten zijn er opgesteld.

Van Geel nam tevens enkele tonnen met noodkreten in ontvangst. Dat gebeurde op een vlotje in de Maas. De tonnen werden hem overhandigd door directeur Nicole Bakker van Milieudefensie. Die eiste met de noodkreten meer aandacht voor de klimaatverandering.
 

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re: Glaasje waterstof water drinken
« Reply #1 on: June 09, 2006, 02:40:44 PM »
woehoe.. lang leve de milieubeweging en de politiek (en bedrijven als Shell met boter op hun hoofd!).

Sinds de introductie van de waterstof en bio-ethanol auto hebben we in Nederland zo goed als GEEEN tankstations om dergelijke vervoersmiddelen.

Ondertussen verzieken we ons zelf met uitlaatgassen van auto's en energiecentrales.

Wie tikt de betrokkenen op de vingers?
Wie klaagt de politiek en bedrijfsleven aan voor massamoord en dood door schuld!

willem1940

Re: Glaasje waterstof water drinken
« Reply #2 on: June 19, 2006, 06:47:28 PM »
Je kunt je met dat water waarschijnlijk wel aardig ontkalken en ook van (andere) metalen ontdoen.

:)