Neoweb.nl

Nissan X-Trail op waterstof

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Nissan X-Trail op waterstof
« on: March 04, 2007, 02:06:34 PM »
Nissan waterstoftaxi

Nissan Motor Co. leverde op 19 februari het nieuwste, met waterstofcellen uitgeruste model X-TRAIL af aan de firma Kanagawa Toshi Kotsu. Deze Nissan is onderdeel van de vloot huurauto's met chauffeur van dat bedrijf. Het is de eerste keer dat een brandstofcelauto voor dit soort diensten wordt ingezet. Op deze manier kunnen klanten kennismaken met de prestaties en de pluspunten van deze geavanceerde, schone techniek.

Elke X-TRAIL FCV (Fuel Cell Vehicle) is voorzien van een brandstofcelpakket en compacte lithium-ionaccu's, die in staat zijn om hetzelfde prestatieniveau te leveren als de benzineversie van de X-TRAIL. Het brandstofcelpakket van Nissan is goed voor een vermogen van 90 kilowatt, waarmee de topsnelheid en de acceleratie gelijk is aan die van de benzineversie.


Brandstofceltechnologie staat voor autorijden zonder uitstoot, behalve dan waterdamp, door gebruik te maken van twee opnieuw te gebruiken elementen: zuurstof- en waterstofgassen, die van nature al aanwezig zijn in de lucht die we inademen. De technologie bestaat uit de chemische fusie tussen de waterstof en de zuurstof, waarbij elektrische energie vrijkomt, met water als enige afvalproduct.

Als onderdeel van het Nissan Green Program 2010 biedt Nissan vooruitstrevende technologie en innovatieve producten aan, waaronder de brandstofcelauto's, om wereldwijd bij te dragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Sinds april 2006 biedt Nissan consumenten de mogelijkheid om bij de Nissan Gallery in Ginza, Tokyo, kennis te maken met de prestaties en de voordelen van brandstofcelauto's.

Bron: AutoRAI

Offline Benjamin23

  • ****
  • 351
  • +30/-4
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Nissan X-Trail op waterstof
« Reply #1 on: March 24, 2007, 09:16:05 AM »
Bijna alle fabrikanten hebben al wel één of enkele modellen die op waterstof kunnen rijden.

Wanneer gaan zij eens praten met de Shell's en BP's van deze wereld?

Misschien dat de waterstof industrie dan een goede impuls kan krijgen.