0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Een waterstof economie betekend eigenlijk een platina economie.
Er rest nog een optie waar BMW momenteel mee experimenteert en dat is een verbrandingsmotor op waterstof inclusief waterstoftank (http://www.waterstof.org/NWVOpslagLH2Datum.html). Deze tank lekt en is al verdampt na 2 weken. De rijafstand bedraagt zo’n 200 km. Enfin een tank kan je altijd groter maken. Het zal dan niet lang duren of Bin Laden heeft zijn mobiele waterstofbom.
Waarom geen luchtdruktanks van een air auto (http://www.aircar.nl/) groter maken met als voordeel dat deze tanks niet lekken ?
Dank je wel voor jullie reacties.Toch wil ik paar opmerkingen weerleggen.1 er is nog voldoende steenkool voor 200 jaar.Dat klopt onder het huidige verbruik maar niet als we steenkool voor transportbrandstof gaan gebruiken en zeker niet als het China en mindere mate India het economisch voor de wind blijft gaan. Fuell cell is geen optie omdat er niet voldoende platina voor aanwezig is. Als wij van steenkool syn-bezine of diesel gaan maken wordt de aarde nog warmer worden en kunnen die methaan hydraten diep in de oceaan als prik naar boven komen …. In ieder geval hebben dan geen last meer van koude winters en als je niet van zeevis houdt is dat meegenomen….
2 Een tank met vloeibaar waterstof is geen kernbom. Dat weet ik ook wel maar je kan er wel van alles en nog wat mee opblazen.
3 Een air auto is een opwindautoHierop wil ik verwijzen naar:‘Waterstof verpakt in sneeuw (gashydraat)’ Gepost op: Januari 31, 2005, 08:02:37 amDe verwachting is dat in 120 kg water, onder een druk van 100 bar, uiteindelijk circa 6 kg waterstof kan worden opgeslagen. Daarmee kan een gemiddelde auto 500 km rijden. De techniek is inmiddels gepatenteerd en een publicatie in Science is in voorbereiding.Erg knap van ze zo’n uitvinding maar om een auto 1 op 82 te laten lopen heb je fuel cells/platina nodig en die is niet voldoende voorradig. Kom ik weer terug op die BMW verbrandingsmotor. Waterstof heeft een lager kw dan benzine (ik meen 1/3 maar pin me hier niet op vast). Enfin hoe je het wend of keert als je 60 liter waterstof nodig hebt betekent dat je een waterstof verpakt in sneeuw tank een 1200 liter tank (6 kg waterstof per 120 kg water) nodig hebt. Als je zulke tanks in je auto plaatst waarom dan geen opwindauto met 1200 liter geperste lucht, je komt er nog verder mee ook.
We moeten dus een alternatieve energiebron vinden, waarvan de energie dichtheid groter is dan olie, de prijs goedkoper is als olie en tevens net zo makkelijk vervoerbaar is als olie.
Waterstof is in iedergeval net zo makkelijk vervoerbaar als olie.
En de fuelcell kan zelfs in meer toepassingen worden gebruikt! (Alle electrische apparaten!)Alle energie is om te zetten naar waterstof. Bij het omzetten gaat wel energie verloren.
Moeten fuelcells per sé met platina worden gebouwd? of zijn er hiervoor alternatieven beschikbaar? IJzer is er namelijk nog voldoende! En hoe zit het met de samenstelling van de maan? of kometen? of Mars? zitten daar geen enorme hoeveelheden platina in? Als je eenmaal een basis hebt op de maan, kun je ladingen platina gewoon naar de aarde laten 'vallen'.
Gashydraat om waterstof in op te slaan is misschien erg veilig, maar je kan waterstof toch ook gewoon onder hele hoge druk vloeibaar maken. Dan past er wel 6 liter in .. 6 liter.. LPG wordt toch ook niet in water bewaard? En LPG is bijna net zo explosief!
Daarnaast moeten we over 1.000 tot 10.000 jaar toch wel de stormen van Jupiter kunnen 'harvesten'. Of de waterstofoceanen van titan leeg kunnen pompen. Of de planeetwarmte van Venus gebruiken. Of de energie van andere sterren gebruiken. Of de geheimen van antimaterie aan kunnen wenden, of zelfs een zwart gat als energiebron kunnen gebruiken.
Is het mogelijk of zijn er al prototypes van straalmotoren die de volgende volgorde hebben ethanol/algenolie – fuel cells – elektriciteit – waterstof ?
Hoe wil je een gebied van 250x250km 'beheren'. Of hoe vang je al die algen olie op? Persen? En hoevaak kun je dan oogsten?En weet je hoeveel schepen je moet hebben?En hoe diep moet het zijn? is 10 cm genoeg? dan kun je ook een toren maken met 1.000 verdiepingen van 10cm waarin het hele proces geautomatiseerd is. En hebben de algen zonlicht nodig? hoeveel? Want dan moet je ook spiegels hebben om het zonlicht te buigen richting alle alg-lagen..
Er is inmiddels een alternatief ontdekt voor Platina als katalysator in brandstofcellen: IJzer en zwavel. Hiervan is genoeg te vinden.
goede info,Jammer dat die algen niet zo efficient zijn als vaak gedacht wordt en dat palmolie het beste alternatief is. Lucratieve lange termijncontracten op palmoliebasis kan wel eens de nekslag betekenen voor het Amazonegebied...
Wel apart.. Ten tijde van het begin van dit verhaal werd er nog gesproken over vaten olie van 40 euro (toen was de dollar zo'n 1,20). (dus een vat olie koste destijds zo'n 48 dollar)Nu kost een vat olie al bijna 110 dollar. (een meer dan verdubbeling!)