Neoweb.nl

20 januari 2006 peak Oil conferentie

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online Robert

  • *****
  • 3.150
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
20 januari 2006 peak Oil conferentie
« on: January 15, 2007, 03:47:07 PM »
Op 20 januari organiseert stichting peak Oil Nederland een conferentie over de gevolgen van onze olieverslaving en bovenal hoe we ervan af kunnen komen.

Iedere dag verbruikt elke Nederlander 10 liter aardolie in de vorm van transportbrandstof en plastic producten. Die verslaving komt alleen wel met een driedubbele prijs:

1) De verbranding van aardolie neemt 57% van de uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide voor zijn rekening in Nederland (inclusief in Nederland vertrekkende schepen en vliegtuigen). Het verminderen van de uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide is de beste manier om de versnelling van klimaatverandering tegen te gaan. Volgens de honderden wetenschappers verenigd onder het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) hebben we nog hoogstens twee decennia om onomkeerbare, door de mens veroorzaakte, klimaatverandering tegen te gaan.

2) We worden steeds afhankelijker van een klein groepje landen, verenigd onder het OPEC kartel voor onze aardolielevering. Een aantal maanden geleden dreigde Iran zelfs om de aardoliekraan dicht te draaien als er internationale sancties ingesteld worden tegen haar kernenergieprogramma. Naarmate de afhankelijkheid stijgt zullen de politieke spanningen alleen maar toenemen.

3) De eindigheid van aardolie komt in zicht. Het peakoil moment, waarna de productie van aardolie alleen nog maar zal dalen, zal volgens Peak Oil Nederland in het volgende decennium aanbreken. Schattingen over dit moment liggen wereldwijd tussen 2010 en 2040. Ook tussen oliemaatschappijen is er geen eensgezindheid, Repsol verwacht de piek in 2015, Total in 2020, Shell in 2030 en ExxonMobil rond 2035.

Kortom we moeten van onze aardolieverslaving af. Maar hoe? Kom op 20 januari naar de Rode Hoed in Amsterdam

Geef u nu op via de website van de rode hoed:
http://www.rodehoed.nl/index.php?pagina=reserveren.php&id=396&go=go

Ik hoop dat er iemand bij kan zijn en verslag kan uitbrengen hier op neoweb