Neoweb.nl

Energie Cafe (30 maart Amsterdam). Debatteer mee!

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Energie Cafe (30 maart Amsterdam). Debatteer mee!
« on: March 24, 2010, 02:22:00 PM »
Energierevolutie? Yes we can!
Het klimaat warmt op en onze fossiele brandstoffen raken op. Steeds meer mensen zijn er dan ook van overtuigd dat we naar een duurzame wereld met schone energie toe moeten. Maar ondertussen blijft ons gebruik van fossiele brandstoffen stijgen. De generatie die aan de touwtjes trekt, worstelt met de energierevolutie, zo bleek weer duidelijk tijdens de laatste klimaattop in Kopenhagen.

Het ziet er naar uit dat de jongere generaties - de studenten van nu - moeten zorgen voor de technologische innovaties en noodzakelijke mentaliteit om de wereld te laten afkicken van olie, kolen en gas. Of is dat te kort door de bocht? Want we willen wel af van fossiele brandstoffen maar kan dat ook al? Wat is daarvoor nodig? En zeker zo belangrijk, wat hebben wij - en jij - daarvoor over? Minder geld? Koud douchen? Alleen nog met de trein of de fiets op vakantie?

Debatteer hierover mee met Guido Stein van Shell en Gabe van Wijk, de nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Duurzaamheid bij de Verenigde Naties.

Wanneer: Dinsdag 30 maart
Tijd: 15:00 uur als je de Shell Eco-marathon teams in actie wilt zien.
Om 16:00 uur is het ontvangst voor het debat.
Waar: VAKZUID, Olympisch Stadion 35 in Amsterdam.

In het Olympisch Stadion wordt de testdag gehouden voor de Shell Eco-marathon, de jaarlijkse internationale competitie van scholieren en studenten voor het voertuig dat het verste kan rijden op één liter brandstof. Het te breken record staat op 3600 kilometer op 1 liter!

Ontmoet de Nederlandse teams, ontdek hun tactiek en technische oplossingen terwijl ze aan hun wagens sleutelen en testrondes rijden. Aansluitend organiseren Shell en FD Intelligence in VAKZUID in het stadion een debat over het hoe, wat en waarom van een energierevolutie.
Deelnemers van de zuinigheidscompetitie sluiten ook aan voor het debat. Wat drijft hen en is energie-efficiëntie de oplossing?
Stellingen:

    * Ik kan makkelijk met de helft minder energie
    * Welke rol moet/kan Nederland spelen in de energierevolutie?
    * De wereld heeft helemaal geen energieprobleem

Kom naar Het Energie Café op dinsdag 30 maart in Café restaurant VAKZUID in het Olympisch Stadion en debatteer mee over de energie van de toekomst, jouw toekomst! Want van jou moet het komen.

Klik op onderstaande link om je aan te melden!
http://www.energysquare.nl/events/event.aspx?Id=23
 

Het Energie Café
In Het Energie Café wordt informeel gedebatteerd over de verschillende energievraagstukken die nu en in de nabije toekomst leven. In Het Energie Café gaat het over jouw energietoekomst, dus praat mee!

Kijk voor meer informatie op http://www.energiecafe.nl.