Neoweb.nl

happyChaos presenteert Genesis 2.0

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mol

  • *
  • 1
  • +1/-0
happyChaos presenteert Genesis 2.0
« on: May 22, 2008, 11:18:33 AM »


happyChaos presenteert
Genesis 2.0

Houd 24 mei vrij! Want happyChaos organiseert een inspirerende avond vol discussie, kunst en muziek over de technologische cultuur waarin wij leven: Genesis 2.0

De producten en systemen die een handvol mensen in laboratoria ontwikkelt, regeren over ons leven. happyChaos gaat in Genesis 2.0 op zoek naar de toekomstversnellers bij uitstek; technologische ontwikkelingen die de komende jaren maatschappelijke dynamiek gaan veroorzaken, controverse zullen oproepen en een grote impact op ons dagelijks leven gaan hebben. Is deze technologie van de toekomst onze nieuwe verlosser? Is het geloof in de technologie onze nieuwe religie? En gaan we met zijn allen richting het beloofde land waar alles mogelijk is? Tijdens Genesis 2.0. verkennen wij samen met ‘gelovigen’ en ‘ongelovigen’ het technologisch paradijs.

Wetenschappers, ondernemers, journalisten, filosofen en kunstenaars zullen op 24 mei in Pakhuis de Zwijger hun toekomstvisies aan ons voorschotelen. Zij delen hun inspirerende, verontrustende of juist geruststellende ideeën met ons en gaan met het publiek in debat over de gevolgen van de toekomstversnellers.

Met onder andere: Robbert Dijkgraaf, Bas Haring, Joep Schrijvers, Christine Mummery, Cees Dekker, Maurice de Hond, Rob van Kranenburg, Ellen ter Gast, Richard Lamb, Michiel de Lange, Auke Pieter Colijn, Jonathan van het Reve, Gijs van Donselaar, Phobot Team, FabLab Amsterdam, AR+RFID, Globe4D, Dj Missing Links, De Organisatie, Driessens & Verstappen.

Wat heeft de technologische toekomst ons te bieden? Pessimisten stellen dat techniek in toenemende mate het lot van de mens bepaalt. Tegensputteren heeft geen zin. Er komt grootschalig stamcelonderzoek. Genetisch gemodificeerde gewassen steken de kop op. En feit is dat deze ontwikkelingen niet zonder controverse zijn. We hebben ongeboren babycellen nodig voor de zorg van anderen. Hoe betrouwbaar is de informatie op Internet wanneer elke burger zijn eigen nieuws kan maken? En het is gebleken dat er doden vallen door experimenteel probiotica onderzoek en de OV chipkaart is zo lek als een mandje.

Toch menen optimisten dat diezelfde techniek ons juist het lot in eigen handen geeft. Want zijn wij niet steeds meer in staat te beslissen over leven en dood? Worden wij met zijn allen niet steeds ouder door nieuwe medicijnen en verjongingsformules? Weten we niet steeds meer over de oorzaak van ziektes? Niet alleen op medisch gebied maakt de technologie ons leven makkelijker en beter. Klimaat neutraal bouwen lijkt het toverwoord voor de toekomst. Technologisch voedsel kan de honger in de wereld oplossen. En kennis wordt steeds toegankelijker voor iedereen.

Optimist of pessimist: de onvermijdelijkheid van een door technologie gedreven toekomst klinkt in beide door. De ontwikkelingen zullen de individuele mens, maar ook een hele maatschappij, natuur en cultuur veranderen. Wordt er een nieuwe technologische wereld geschapen en spelen de wetenschappers dan niet voor god? happyChaos verkent de toekomst en organiseert een avond waar we de antwoorden proberen te vinden in discussie, presentaties, kunst, literatuur en muziek.

happyChaos Genesis 2.0
24 mei 2008 in Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Aanvang: 19.30 (deuren open 19.00)
Kaarten: 12,50 euro
Verkrijgbaar via www.happychaos.nl en bij Pakhuis de Zwijger

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re: happyChaos presenteert Genesis 2.0
« Reply #1 on: May 23, 2008, 11:54:30 AM »
Dat lijkt me wel interessant. Goede gastsprekers ook!