Neoweb.nl

Bankbiljetten voorzien van RFID-chips

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Bankbiljetten voorzien van RFID-chips
« on: March 04, 2004, 08:31:25 AM »
Waar de Europese Centrale Bank een jaar geleden nog aan het overwegen was om eurobiljetten van een RFID-tag te gaan voorzien, lijkt de ECB inmiddels een besluit te hebben genomen. Volgens de site Prison Planet zitten er namelijk al RFID-chips in de biljetten. Dit kwam aan het licht nadat de auteur had gehoord dat er in nieuwe Amerikaanse biljetten van twintig dollar RFID-chips aanwezig waren, dit ook uit te testen op eurobiljetten.


 


Hoewel de auteur in de Verenigde Staten woont, was hij onlangs op bezoek in Frankrijk en had hij nog een aantal euro's over, namelijk een biljet van vijf en eentje van tien. Deze zijn dus in de magnetron gestopt en de magnetron is een paar seconden op vol vermogen aangezet. Binnen enkele seconden ontplofte zo'n RFID-tag en uit angst voor beschadiging van de magnetron zette hij deze meteen uit.

Het blijkt dat elk nieuw biljet van twintig Amerikaanse dollars een RFID-chip in zich heeft, zo rond de plek van het rechteroog van Andrew Jackson. Hier is men achter gekomen door circa duizend dollar aan nieuwe twintig dollarbiljetten in de magnetron te doen en deze op te warmen. In eerste instantie werd men getipt doordat bijna elk beveiligingspoortje waar men doorheen liep, af ging. Dit terwijl men nog niet eens in de winkel was geweest. Dankzij een handscanner kon men de oorzaak hiervan traceren naar de portemonnee. Door deze te wikkelen in een aluminiumfolie, bleek het alarm niet meer af te gaan.

bron: tweakers.net