Neoweb.nl

Toshiba richt zonnecel-divisie op

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Toshiba richt zonnecel-divisie op
« on: January 05, 2009, 04:25:39 PM »
Toshiba richt zonnecel-divisie op

Het Japanse elektronicabedrijf Toshiba is het nieuwe jaar begonnen met de oprichting van een nieuw bedrijfsonderdeel. De Photovoltaic Systems Division zal zich bezighouden met de ontwikkeling van milieuvriendelijke energieproductie.

Op 1 januari is de nieuwe divisie opgericht, zo meldt het bedrijf maandag. Het onderdeel valt onder de Transmission Distribution & Industrial Systems-activiteiten van Toshiba. De Photovoltaic Systems Division zal zich gaan bezighouden met het produceren, opslaan en distribueren van duurzame energie, en met name van elektriciteit die door zonnepanelen is opgewekt. Toshiba wil de kennis die het op het gebied van zonnecellen heeft opgedaan, onder meer gebruiken om op megawatt-schaal zonnestroom op te wekken. Daarnaast moet de divisie nieuwe technologie├źn als de Scib-accu gaan ontwikkelen en exploiteren.

Toshiba zou niet alleen een rol willen spelen bij het opwekken van elektriciteit door middel van fotovoltaïsche cellen, maar zou ook de distributie van de elektriciteit en het aaneenschakelen van micro-grids of kleine elektriciteitsnetwerken voor zijn rekening willen nemen. Toshiba beoogt met het nieuw opgerichte onderdeel in 2015 ongeveer 1,6 miljard euro om te zetten.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://www.solarbuzz.com/Solarindex/CellManufacturers.htm