Neoweb.nl

broekzakprojector mini portable projector van explay

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

 • *****
 • 1.794
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
broekzakprojector mini portable projector van explay
« on: July 04, 2006, 08:08:37 PM »
ExPlay heeft werkende broekzakprojector

Bron: Yahoo & Tweakers.net

ExPlays Nano-Projector heeft in diverse tests met succes scherpe afbeeldingen geprojecteerd, meldt het bedrijf met enige trots. De kleurenbeelden die het kleine laserbeamertje voortbracht waren afkomstig van draagbare apparaatjes zoals mobieltjes, mediaspelers en camcorders. De miniprojector maakt gebruik van een op laser gebaseerde diffractieve optische techniek, bestaande uit een compacte laserprojectie-unit die een geheel vormt met een microdisplay. De techniek is de afgelopen jaren ontwikkeld door Kopin, een bedrijf dat niet alleen voor in consumentenelektronica maar ook voor industriële en militaire toepassingen microdisplays ontwikkelt.

De pocketbeamer moet in staat zijn fullcolorbeelden te genereren met een beelddiagonaal van 7" tot 35" (circa 18 tot 90 centimeter), waarbij deze altijd gefocust zijn. Het lichtgewicht apparaat gaat daarbij geruisloos te werk. Het prijskaartje en de specificaties, zoals beeldresolutie, zijn niet bekend. Naar verwachting zal de markt voor dergelijke - ook in te bouwen - projectortjes de komende jaren een grote vlucht nemen; er zijn schattingen die een getal van 60 miljoen stuks noemen voor het jaar 2010. ExPlay zegt met grote bedrijven om de tafel te zitten teneinde de projectorengines in hun draagbare producten onder te brengen. Momenteel wordt er al gewerkt aan een kleinere versie, die begin volgend jaar gereed zou moeten zijn. Er zijn meerdere vindingen voor deze lucratieve markt in ontwikkeling, waarbij eveneens gebruik gemaakt wordt van laser, zoals bijvoorbeeld de eerder door ons beschreven vinding van de Britse Willy Wortels bij Light Blue Optics. LBO past echter hologramtechnieken toe voor het opwekken van de te laseren beelden, in plaats van microdisplaytechnologie.

links:
http://www.explay.co.il
http://www.kopin.com/products/index_cyberdisplay.html

Offline flambojan

 • **
 • 97
 • +17/-1
 • Dit forum is het helemaal !
Re: broekzakprojector mini portable projector van explay
« Reply #1 on: January 05, 2007, 12:03:15 PM »
het kan nog kleiner hoor  ;)

Microvision kondigt ultrakleine laserprojector (PicoP) aan

Bron: Microvision & Tweakers.net

Het Amerikaanse Microvision zal volgende week op de CES in Las Vegas de PicoP-projector aan den volke tonen. Het apparaatje is klein genoeg om in een mobieltje of een pda te worden ingebouwd.

 De PicoP is gebaseerd op Microvisions Integrated Photonics Module, een verregaand geminiaturiseerd full-color laserprojectortje annex imaging engine, die slechts 8mm dik is. Verdere afmetingen werden niet gegeven maar de IPM zou grote gelijkenis met een koekje vertonen. Het bedrijf belooft - uiteraard - haarscherp beeld en heldere kleuren wanneer een beeld ter grootte van 'een laptopscherm' wordt geprojecteerd, maar ook beelden van het formaat van een flinke televisie zouden nog best acceptabel zijn. Microvision heeft inmiddels een niet bij name genoemde 'high volume manufacturing partner' gestrikt om de productie voor zijn rekening te nemen, zodat consumenten op afzienbare termijn een thuisbioscoopje in hun broekzak moeten kunnen steken.

Het bedrijf twijfelt er niet aan dat er een grote markt voor dergelijke gadgets is: een beetje telefoon heeft zelden een scherm met een beelddiagonaal van meer dan twee inch, en terwijl mobiele opslag en rendering van complete speelfilms amper nog een probleem is, zou de consument mobiele video pas gaan waarderen als het weergaveformaat fors wordt opgeschroefd. Daarbij wordt één probleem genegeerd: voor handhelds geschikt filmmateriaal heeft vaak een aangepaste resolutie, die vermoedelijk te laag is om zomaar een factor tien vergroot weergegeven te worden. Beurshandelaren zien het nieuwe product in elk geval wel zitten: de koers van Microvision steeg na bekendmaking van het nieuws met zeventien procent.

zie tevens: http://www.microvision.com/proj.html

Offline Benjamin23

 • ****
 • 351
 • +30/-4
 • Dit forum is het helemaal !
Re: broekzakprojector mini portable projector van explay
« Reply #2 on: January 14, 2007, 11:49:24 AM »
Wel mooi, misschien iets voor Tom-Tom of Garmin, om in te bouwen in die Satelliet Navigatie Systemen, waardoor je je Tom-Tom als HUD kan gebruiken. (Head-Up Display)
HUD houdt in, dat de instructies op je voorruit worden geprojecteerd, waardoor je de navigatie niet meer van een klein schermpje hoeft af te lezen, maar je gewoon pijlen en instructies in groot formaat op de weg ziet, doordat het beeld van de HUD en het normale beeld zich mengen.