Neoweb.nl

Helm laat headshot voelen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Helm laat headshot voelen
« on: December 10, 2008, 09:29:04 AM »
Helm laat headshot voelen

Het Amerikaanse TN Games heeft een helm ontwikkeld waardoor gamers daadwerkelijk wat voelen als er in het spel op hen geschoten wordt. De helm moet volgend jaar op de markt komen, maar de prijs is nog onbekend.

TN Games presenteerde ruim anderhalf jaar geleden het zogeheten 3rd Space-vest, een bijzonder kledingstuk dat gamers in staat stelde om door middel van luchtdruk te voelen wat hun virtuele alter ego in het spel ervoer. Het vest vond gretig aftrek, waardoor de producent aan de ontwikkeling van een toevoeging begon: de HTX Helmet.

Deze helm maakt – net als het vest – gebruik van een aantal luchtdrukkanonnetjes om de gamer te laten ervaren wat er gebeurt als een kogel langs het hoofd van het gamepersonage scheert of als de kogel in het hoofd van het virtuele alter ego verdwijnt. TN Games wil via het vest en de helm het spelen van computerspellen realistischer maken voor de gamer.

De uitrusting van TN Games voor gamesoldaten kan gebruikt worden in een twintigtal pc-spellen, waaronder verschillende delen uit de Call of Duty-serie, F.E.A.R., Crysis, World of Warcraft en Farcry 2. De helm komt volgend jaar op de markt. Hoeveel er voor de gadget betaald moet worden is nog niet bekend. Voor het vest moet op het moment van schrijven 139 dollar betaald worden.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://tngames.com/pages/Products/HTX-Helmet-Coming-Soon
http://www.tngames.com