Neoweb.nl

Psychologie:Virtueel en echt geweld voor hersenen hetzelfde

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

 • *****
 • 3.158
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Virtueel en echt geweld voor hersenen hetzelfde

bron:nu.nl

AKEN - De hersenen van spelers van gewelddadige videospelletjes reageren net zo op virtueel geweld als die van andere proefpersonen die aan andere simulaties worden blootgesteld waarin het geweld echt is. Dat blijkt uit Duits wetenschappelijk onderzoek dat woensdag is gepubliceerd.

Onderzoekers van de universiteit van Aken bestudeerden de hersenactiviteit van dertien mannen tussen de 18 en 26 jaar, die dagelijks ongeveer twee uur lang achter hun spelcomputer zaten. Tijdens gewelddadige situaties bleek het cognitieve deel van hun brein actief te worden, terwijl het emotionele deel werd uitgeschakeld.

Trainen
Hetzelfde gebeurde bij mensen die een vergelijkbaar onderzoek ondergingen in andere gesimuleerde geweldssituaties. Volgens onderzoeksleider Klaus Mathiak geven de resultaten van zijn studie aan dat gewelddadige computerspelletjes de hersenen kunnen trainen om te reageren op geweld.

Het onderzoek geeft geen antwoord op de vraag of gewelddadige spellen de spelers agressief maken. Uit eerdere onderzoeken is wel naar voren gekomen dat spelers van dergelijk videogames agressiever zijn, maar die leverden geen bewijs op dat de spelletjes daarvan de oorzaak zijn.

Offline matti

 • ****
 • 278
 • +13/-2
 • Gender: Male
 • Neoweb:Innovatie, Technologie, Duurzaamheid & Milieu
Re: Psychologie:Virtueel en echt geweld voor hersenen hetzelfde
« Reply #1 on: January 27, 2008, 06:25:57 PM »
Ja dat lijkt het nieuwe gevaar voor de jeugd te zijn.
Het blijkt ook zo te zijn dat de grens tussen goed en kwaad bij de jongeren vervaagt.
Naar porno kijken bij jongeren doet:
meisjes dan weer de grens tussen gewone en eigenaardige sex(zoasl SM) vervagen.
Bij jongens word de vrouw dan weer teveel gezien asl lustobject!

Ik vindt dit maar gevaarlijke verschuivingen bij de jeugd.
(niettemin ben ik ook maar 16)

Offline Drazhar

 • *
 • 5
 • +0/-0
Re: Psychologie:Virtueel en echt geweld voor hersenen hetzelfde
« Reply #2 on: September 12, 2008, 04:30:01 PM »
er zijn tientallen onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat geweldadige games mensen niet geweldadig maakt. Mensen die van games geweldadig 'worden' zijn al van nature geweldadig.

De politiek probeerd alsmaar een zondebok te vinden voor al het geweld, en zien games als een mogelijke oorzaak en gaan ze vervolgens de grond in stampen zonder enige onderzoeken er aan te wijden.

hier een quote:
Quote
Het spelen van videogames maakt jongeren niet gewelddadiger. Die conclusie trekken Lawrence ner en Cheryl Olson in hun boek Grand Theft Childhood: The Surprising Truth About Violent Video Games and What Parents Can Do. ner en Olson, die aan Harvard Medical School werken, hebben voor hun onderzoek de houding van 1.200 jongeren tegenover computergames onderzocht. Ze hebben met jonge gamers gesproken, iets wat eerdere onderzoekers niet hebben gedaan, en geen aanwijzingen gevonden dat er een oorzakelijk verband is tussen gamen en het plegen van geweld. Ze ontdekten wel dat er een link is tussen het spelen van gewelddadige games en vechtpartijen. 51 procent van de jongens die gewelddadige games spelen is betrokken geweest bij een vechtpartij. Van de niet gamers is dat 28 procent. “It’s still a minority of kids who play violent video games a lot and get into fights. If you want a good description of 13-year-old kids who play violent video games, it’s your local soccer team”, aldus Olson.

hier een link:
http://tweakers.net/nieuws/47003/stabiele-persoonlijkheid-immuun-voor-geweld-in-games.html


Het grote probleem is dat mensen te veel kijken naar die 'ene' keer dat het fout gaat, en niet kijken naar die honderden keren dat het goed gaat. Ik zelf ben er van overtuigd dat als ze geweldadige games gaan verbieden het pas echt rellen word, dan gaan mensen die niets hebben 'normale' games zich vervelen, en jongeren die zich vervelen = problemen. ik heb zelfs dingen gehoord zoals games in het geheel verbieden. Dat slaat nergens op, er zijn genoeg 'normale' 'leuke' games. Alleen instabiele personen worden geweldadig van geweld.