Neoweb.nl

Poll

Wilt u betalen voor email als dit spam tegen gaat?

Ja goed idee
0 (0%)
Nee nooit! Internet is vrij
1 (100%)
vanaf een x aantal mail per dag
0 (0%)

Total Members Voted: 1

betalen voor email? maatregelen tegen Spam

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
betalen voor email? maatregelen tegen Spam
« on: March 07, 2006, 09:59:09 PM »
Protest tegen e-mailtax groeit

bron:nu.nl

NEW YORK - In de Verenigde Staten groeit het protest tegen het voornemen van twee grote internetaanbieders om e-mail te gaan belasten. Bedrijven die betalen krijgen zo de zekerheid dat hun mail snel op de plek van bestemming komt.

Een coalitie van vijftig politieke groeperingen, bedrijven en organisaties begon anderhalve week geleden een actie tegen de plannen. Tot en met dinsdag hadden zich 450 organisaties bij het protest aangesloten. Zo'n 30.000 gebruikers tekenden een online petitie.


Spam
De internetbedrijven America Online (AOL) en Yahoo kondigden hun idee voor de digitale postzegel begin februari aan. Per e-mail willen ze 0,25 tot 1 dollarcent gaan vragen. Ze hopen zo een duidelijker onderscheid te kunnen maken tussen goedbedoelde e-mails en andere berichten, zoals spam en mails die virussen bevatten of hengelen naar privégegevens.

De tegenstanders vrezen voor een tweedeling op internet tussen gebruikers die een voorkeursbehandeling krijgen en tweederangs gebruikers. Het internet is volgens hen een democratische kracht die gelijk moet zijn voor iedereen.
« Last Edit: November 02, 2006, 09:17:14 AM by Digihans »

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
betalen voor email? maatregelen tegen Spam
« Reply #1 on: November 02, 2006, 09:16:45 AM »
Een normaal mens stuurt prive niet meer dan 10 mailtjes per dag. (anders zou ik zeggen.. get a life!)
En al zou dat wel zo zijn, dat zetten we de limiet gewoon op 100 per dag? Als je daar boven komt, dan ben je gewoon 'professioneel'  bezig met emailen en heb je of een goedlopende winkel op marktplaats of je hebt een andere louche handel..

Laat de consument er ook gewoon voor betalen.
Eerste 10 mailtjes p/d zijn gratis bij je abbo. Daarboven betaal je gewoon! (bijvoorbeeld 1 ct!)
En bij honderd mailtjes kun je geen mailtjes meer versturen.
"Ja, maar als een virus mailtjes verstuurd!" Dan merk je je dus snel genoeg dat er 30x100 mailtjes per maand worden verstuurde (= 30 euro)

Moet je eens zien hoe snel iedereen z'n pc dan netjes op orde heeft! (gepatched, virusscanner, adware, firewall, anti-rootkit etc)

En wereldwijde wetgeving is ook handig. Gewoon de verzenders aanpakken. IP's uit landen die niet mee willen werken worden geweerd uit de DNS-en.
Ik krijg enorm veel email-, guestbook- en forumspammers, uit die schurkenstaten. Dus blokkeer ik gewoon op de server alle ip-adressen van die landen. (hele waslijsten!)

En CC mailtjes moeten ook niet meer dan 10 personen kunnen bevatten.
Nu krijg ik geregeld mailtjes waar m'n 'spam'adres samen met nog tig anderen in sta. Uiteindelijk komen deze mailtjes bij zgn. 'Harvesters'  die er lekker spam naar toe sturen.

Voor zakelijk gebruik is het email verkeer moeilijker te limiteren, op een goede dag kun je al gauw een 20 - 30 mailtjes heen-en-weer hebben gestuurd.

Ook 'mass' mailtjes naar collega's is moeilijk tegen te gaan.

Ik denk dat betalen wel een oplossing is.
Het geeft een enorme boost aan telecomproviders. Het geeft een enorme boost aan security-bedrijven en het brengt een halt toe aan al die louche SPAM-bedrijfjes, leningen bedrijfjes, rolex-bedrijfjes, etc.