Neoweb.nl

KPN overweegt betaling internetbedrijven

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
KPN overweegt betaling internetbedrijven
« on: March 13, 2006, 10:32:51 AM »
'KPN overweegt betaling internetbedrijven'

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Telecomaanbieder KPN denkt na over de mogelijkheid om internetbedrijven zoals Google en MSN te laten betalen voor het gebruik van zijn netwerk. Een woordvoerder van KPN spreekt maandag in Het Financieele Dagblad van een 'interessante gedachte'.

Internetbedrijven betalen nu wel voor de aansluiting van hun websites, maar niet voor het transport van data. "Het is logisch om hierover na te denken", stelt de woordvoerder in het dagblad. "Het is historisch zo gegroeid dat de consument betaalt voor toegang tot het netwerk. Het is altijd vanzelfsprekend geweest dat wij het netwerk neerleggen en onderhouden en dat internetbedrijven erop floreren."

In de Verenigde Staten zouden al voorstellen liggen om bedrijven te laten betalen voor dataverkeer. Ook in Duitsland zou onlangs geopperd zijn om grote internetbedrijven geld te vragen voor het gebruik van infrastructuur.

Directeur Michiel Leenaars van internetbranchevereniging Isoc noemt de plannen voor betaling van dataverkeer in het dagblad 'belachelijk'. "Het is een extra belasting voor het transport, die in de praktijk onuitvoerbaar is. Elk pakketje met informatie zou dan een aparte prijs moeten krijgen, een typische telecomgedachte."