Neoweb.nl

'Levensechte gamekarakters niet ver meer'

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
'Levensechte gamekarakters niet ver meer'
« on: February 26, 2007, 10:23:03 AM »
'Levensechte gamekarakters niet ver meer'

Bron: BBC News & Tweakers.net

Volgens verschillende gamedevelopers duurt het nog hooguit twee jaar voordat er niet of nauwelijks van echt te onderscheiden figuren door computergames heenwandelen. De eerste fotorealistische games zouden wellicht al voor kerstmis 2008 in de schappen liggen.

 David Kunkler van Obsidian Entertainment zegt dat de karakters zich nu in een schemerzone bevinden. 'Ze zien er vreemd uit - te dicht bij echt, maar toch niet helemaal echt. Geef ons nog een jaar of twee en we zijn het schemergebied uit', zo voorspelt hij. Deels wordt de vooruitgang geboekt dankzij motioncapturetechnieken, waarbij de bewegingen en expressies van acteurs door computersensoren worden gelezen en overgezet naar gamekarakters. Kunkler is er erg enthousiast over: 'De ogen bewegen correct, oneffenheden en details komen mooi over. We beginnen het punt te naderen waar de speler voor de gek wordt gehouden en denkt dat het om een acteur gaat. Op dat moment komt er veel meer emotionele content in het spel.'

Ian Livingstone van Eidos, verantwoordelijk voor de Tomb Raider-serie, voorziet ook dat de ontwikkeling van meer realisme meer emotionele betrokkenheid met zich meebrengt. 'We zullen kunnen spelen met de emoties van mensen - we kunnen ze laten lachen, huilen en ze verdrietig maken', denkt hij. Ook voor simulaties - zoals het voorbereidingsspel Tactical Iraqi van het Amerikaanse leger - is de ontwikkeling significant, benadrukt Alexander Nareyek van het aan de National University of Singapore verbonden Games Lab. Daarin worden soldaten in een interactieve simulatie vertrouwd gemaakt met de betekenis van gebaren en expressies in de Iraakse samenleving. 'Ze moeten de emoties van deze virtuele acteurs begrijpen om zo met emotionele en uitdagende situaties om te leren gaan', aldus Nareyek.