Neoweb.nl

SiCortex introduceert minisupercomputer

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
SiCortex introduceert minisupercomputer
« on: November 07, 2007, 09:46:43 AM »
SiCortex introduceert minisupercomputer
bron:tweakers.net

Het supercomputerbedrijf SiCortex heeft een complete computercluster verwerkt in een desktop-pc. Het apparaat bevat 72 processors en heeft een prijskaartje van 15.000 dollar meegekregen.

De SC072 met de codenaam Catapult bevat in totaal 72 processors, 48GB intern geheugen en 3 pci-express-slots. Desalniettemin gebruikt het apparaat slechts 200W en past al deze hardware in een standaard computerkast. Het systeem maakt gebruik van Linux als besturingssysteem.

Het bedrijf heeft dit bereikt door zes 64bit-mips-processors, meerdere geheugencontrollers voor verbinding met de evenzovele geheugenmodules, een high-performance cluster interconnect en een pci-express-interface voor verbinding met storage- en netwerkapparatuur op één chip te plaatsen.

Het vijftienduizend dollar kostende apparaat moet gebruikt gaan worden door engineers, hardware- en softwareontwikkelaars, en mensen die het apparaat gewoonweg graag eens willen testen. Wie dat wil kan zich komende week in Reno, Nevada, melden bij de aldaar plaatsvindende Supercomputing-conferentie.

links:
http://www.sicortex.com/about_sicortex/press_center/sicortex_sc072_catapult_provides_deskside_launching_pad_for_truly_scalable_applications