Neoweb.nl

'Australië gaat oplaadstationnetwerk voor elektrische auto's bouwen'

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
'Australië gaat oplaadstationnetwerk voor elektrische auto's bouwen'

Het Amerikaanse bedrijf Better Place, dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van infrastructuren voor elektrische auto's, is van plan een netwerk voor dergelijke voertuigen aan te leggen in Australië.

Better Place heeft donderdag het plan onthuld, dat in samenwerking met het Australische energiebedrijf AGL en de financieringsgroep Macquarie Capital zal worden uitgevoerd. Volgens het plan zal in 2012 een netwerk van tussen de 200.000 en 250.000 laadstations operationeel zijn in de steden Melbourne, Brisbane en Sydney. Better Place is van plan de stations te plaatsen bij huizen, parkeerplaatsen, bedrijven en winkelcentra.

Ook zullen er in de steden en langs de snelwegen 150 wisselstations worden aangelegd, waar lege accu's automatisch kunnen worden verwisseld voor volle. Dit zal slechts enkele minuten in beslag nemen, terwijl opladen uren duurt. Automobilisten kunnen kiezen uit verschillende manieren om voor de elektriciteit te betalen, vergelijkbaar met de methodes die er nu bestaan om mobiele telefonie af te rekenen, zo meldt persbureau AFP.

Het netwerk zal ongeveer een miljard Australische dollar gaan kosten, een bedrag dat door Macquarie bijeen zal worden gebracht. Er zal naar worden gestreefd om zo veel mogelijk duurzame energie te gebruiken. Better Place heeft al oplaadnetwerken voor elektrische auto's gebouwd in Denemarken en Israël die duurzame energie gebruiken. In Denemarken is dit vooral windenergie, in Israël zonne-energie.

bron:Tweakers.net

zie ook:
http://afp.google.com/article/ALeqM5il6f9UKjXLMrq0sQ-Ccd8vh5VANA
http://www.betterplace.com/

http://www.pmlflightlink.com/archive/news_mini.html
http://www.teslamotors.com/design/gallery-body.php
http://www.metaefficient.com/rechargeable-batteries/innovative-lifepo4-batteries-electric-vehicles.html