Neoweb.nl

Auto's te groot voor de parkeervakken

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.158
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Auto's te groot voor de parkeervakken
« on: December 27, 2005, 11:54:54 AM »
Auto's te groot voor parkeervak

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Omdat auto's steeds groter worden, passen de voertuigen steeds moeilijker in een parkeervak. De auto's nemen vooral in omvang toe vanwege de vraag naar veiligheid en extra binnenruimte, schrijft De Telegraaf dinsdag. Enkele vernieuwde autotypes zijn dertig centimeter breder en twintig centimeter langer dan het oorspronkelijke model. De richtlijnen voor de afmetingen van parkeervakken zijn dezelfde gebleven.

"Sinds 1988 zijn de aanbevolen maten voor een parkeerplaats niet meer veranderd", zegt een woordvoerder van Crow, het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. "Een breedte van minimaal één meter tachtig is de richtlijn, maar voor achterwaarts parkeren wordt wel minimaal 2 meter 25 aangeraden."

Volgens de krant is de lengte van auto's niet het probleem, maar de breedte des te meer. In de afgelopen tien jaar dijde de gemiddelde auto tien centimeter uit. Zo is de huidige Ford Focus 185 centimeter breed, terwijl de richtlijn voor het parkeervak 180 centimeter is. De nieuwe Volkswagen Golf MK5 past er met 178 centimeter net in.